Telekom România

(din 30.09.2021 Telekom Romania Mobile Communications)

Dina Tsybulskaya
CEO Telekom Romania Mobile Communications

La nivelul întregii echipe a Telekom Romania Mobile, urmărim obiectivul comun de a fi numărul 1 la scorul TRI*M img și în percepția clienților. Avem grijă de clienții noștri și le prioritizăm interesele, pentru a le oferi experiența mobilă pe care și-o doresc. Motto-ul nostru este: „Mobilitate conform dorințelor dumneavoastră”.

Este un nou tip de Customer Journey mobil, prin care dorim să construim încrederea clienților. Noul Customer Journey începe cu aceste asigurări: Clienții Telekom existenți sau noi primesc aceeași ofertă: tarife simple, nelimitate, fără surprize: identică pentru clienții persoană fizică și persoană juridică.

Știm cât de important este pentru clienții noștri să fie conectați la Internetul fără limite - oriunde s-ar afla, pe orice dispozitiv, pentru afaceri, pentru școala copiilor sau în familie. În noiembrie am lansat Unlimited WiFi img - cea mai simplă soluție de Internet WLAN img: portabilă și adecvată pentru conectarea oricărui dispozitiv mobil la Internet, oriunde și oricând, prin simpla conectare a unui router WLAN.

Noul nostru Customer Journey mobil a început după 30 septembrie 2021, când OTE S.A. a anunțat că pachetul de acțiuni de 54% din Telekom Romania Communications S.A. a fost vândut cu succes către Orange Romania. Aceasta a fost o etapă importantă de transformare în istoria mărcii noastre T. 

Principala prioritate pe timpul pandemiei a continuat să fie protejarea sănătății angajaților și clienților noștri prin promovarea soluțiilor digitale. Angajații au fost implicați în Healthy Me Community: Cursurile de sport, seminariile de wellness, precum și cursurile de dezvoltare personală au scopul de a contribui la reducerea în mod fiabil a efectelor izolării din pandemie. 

Sustenabilitatea a continuat să fie o parte integrantă a planificării și operațiunilor noastre strategice, bazându-se pe următorii trei piloni: Educație și participare, precum și îmbunătățirea eficienței energetice pentru reducerea emisiilor de CO2 la zero. În anul 2021, rețeaua Telekom Romania a funcționat cu energie electrică 100% ecologică, pentru prima dată în istoria noastră. În plus, au fost luate măsuri semnificative pentru a reduce consumul de energie și emisiile de CO2 ale companiei noastre.

Pe frontul digital am continuat lupta împotriva hărțuirii cibernetice - pe lângă bursele pentru studenții MINT img, promovând disponibilitatea soluțiilor digitale pentru copii, seniori și societate în general, precum și a soluțiilor de securitate, pentru a pune capăt furturilor de identitate. Pe perioada pandemiei COVID-19, platforma de educație digitală continuă să ofere conferințe publice pe teme precum experiența utilizatorului, agilitate și roboți. 

Sustenabilitatea este o călătorie continuă, iar noua noastră misiune mobilă, formulată în manifestul nostru ”Mobilitate conform dorințelor dumneavoastră”, va sprijini eforturile noastre întru sustenabilitate, oferind clienților noștri produse și servicii pentru o eră digitală de la o companie care conștientizează problematica energiei. 

 

Pe scurt: Cele mai importante aspecte

Piețe, domenii comerciale și cote de piață

 

Până la data de 30 septembrie 2021, Telekom Romania cuprindea cele două companii Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications. În luna septembrie 2021, Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE”) a anunțat că și-a vândut cu succes participația de 54% din Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange Romania. Așadar, Telekom Romania Communications (Telekom Fixed) nu mai aparține concernului Deutsche Telekom. Dina Tsybulskaya a fost numită CEO al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (Telekom Mobile) începând cu data de 1 septembrie 2021. Proiectele menționate în Raportul CR pe 2021 se referă la Telekom Fixed și Telekom Mobile.

Telekom Romania Mobile Communications

Telekom Romania Mobile Communications face parte din grupul Deutsche Telekom și oferă comunicații mobile începând cu 1 octombrie 2021, după ce toate operațiunile de telefonie fixă (Internet, servicii de telefonie și TV prin rețea fixă) au fost externalizate către o altă companie.

  Numărul de angajați

   

  La 31 decembrie 2021 aveam 876 de angajați.

  Implicarea Deutsche Telekom AG din

   

  2008

  Certificat conform

   

  ISO 9001 img: 2015   

  ISO 14001 img: 2015 

  ISO 45001: 2018 

  ISO 27001: 2013

  ISO 22301: 2012

  ISO 31000: 2018

  ISO 37001: 2016

  Informații suplimentare pe Internet

   

  www.telekom.ro 

  Rapoarte CR proprii

   

  Telekom Romania Mobile Communications și-a publicat raportul de sustenabilitate pentru 2020 (doar în română). În acest raport se descriu în detaliu succesele companiei, precum și cele mai importante proiecte în domeniul promovării sustenabilității. Raportul anual privind sustenabilitateaevidențiază angajamentul Telekom Romania Mobile Communications, precum și dezvoltarea companiei, cu un accent pus pe sprijinirea domeniilor digitizării, problemelor sociale și protecției mediului.

  Premii și implicări ca mebru

  Telekom România: Clientul anului și cel mai bun rezultat la Effie 2021
  Gala Effie 2021 este cea mai importantă competiție din industria publicitară românească. Telekom România a primit opt premii care recunosc eficacitatea și impactul campaniilor sale asupra rezultatelor afacerii și mărcii. În primul rând, compania a fost premiată cu un Grand Effie pentru proiectul ”Online Park”. Telekom Romania a primit două trofee de aur pentru campania „Parcul Online” la categoriile „Timely Opportunity“ și „Social Good Brands“. Compania a câștigat trei trofee de aArgint Effie pentru campaniile „Ghiță ported to Telekom” și „Smart TV Stick” la categoria „Telecomunicații”, precum și pentru „FanAfaceriMici” la categoria „Business to Business”. Un premiu de bronz a fost acordat pentru „FanAfaceriMici” la categoria „Timely Opportunity”. În plus, campania Online Park a fost distinsă cu Marele Premiu al Galei, ”Grand Effie 2021”, iar Telekom Romania, ca brand cu cea mai bună performanță de comunicare din România, a primit pentru al patrulea an la rând titlul de ”Clientul Anului”.

  Leo Burnett Bucharest și Telekom Romania au câștigat aurul la ANDY Awards 2021
  Agenția de publicitate românească – Publicis Groupe – este singura agenție, iar Telekom Romania singura companie din regiunea Europei Centrale și de Est care a primit prestigiosul Global Awards în acest an. Campania „The Online Park” dezvoltată de Leo Burnett Bucharest pentru Telekom Romania a primit aur la International ANDY Awards 2021. Acest prestigios premiu este singurul premiu acordat unei agenții și unei companii din România și din regiunea Europei Centrale de Est (CEE) la ANDY-ul din acest an.

  Bronz la Cannes Lions International Festival 2021
  Telekom Mobile și-a asigurat un Leu de Bronz la Cannes Lions International Festival pentru categoria „Media/Use of Stunts“ pentru proiectul „Online Park“”.

  Argint și bronz la Eurobest 2021
  Telekom Mobile a primit argint și bronz la Eurobest pentru proiectul „Online Park” la categoriile „Outdoor” și „Media”.

  Bronz la Euro Effie 2021
  Telekom Mobile a primit o medalie de bronz la Euro Effie 2021 pentru proiectul „Online Park“ la categoria „Best of Europe: Internet & Telecom“. 

  Două IAB MIXX AWARDS în 2021
  Telekom Mobile a primit două IAB Mixx Awards pentru cel mai bun videoclip și cea mai bună campanie integrată pentru proiectul „Online Park”.

  Aur și argint la Internetics 2021
  Telekom Mobile a fost premiat cu aur și argint la Internetics 2021 la categoria „Online Branded Content“ resp. „Services“.

  Telekom Romania lider în sustenabilitate în România - medalie de aur la categoria CSR Index img 2021
  Telekom România și-a demonstrat din nou angajamentul față de sustenabilitate, cu o poziție de vârf în CSR Index 2021 pentru al cincilea an la rând. 

  CSR Awards 2021
  Telekom Romania a primit medalia de argint pentru „Digital Innovation” în categoria CSR la CSR Awards 2021 pentru campania „Conectăm România”.

  PR Awards 2021
  Telekom Romania a primit Silver Excellence Award la categoria ”Corporate Communication” pentru campania ”Operations Separation”. 

  Organizații:

  • Global Compact al Națiunilor Unite – Global Compact Network România (partener din 2015)
  • Consiliul Român pentru Publicitate (membru din 2015)
  • Asociația operatorilor de telefonie mobilă din România (partener din 2008)
  • Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (partener din 2015)
  • Membru cu drepturi depline al asociației GSM

  Angajamentul nostru pentru participarea digitală

  Lupta împotriva hărțuirii cibernetice
  Telekom Romania și Asociația Telefonul Copiilor au continuat campania împotriva hărțuirii cibernetice cu mesaje adaptate contextului pandemiei. Proiectul permite raportarea cazurilor de abuz asupra copiilor, inclusiv cyber-grooming și abuzul fizic. Platforma campaniei www.116111.ro pune la dispoziție informații utile pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor și ajută la căutarea unei metode de consiliere de specialitate corespunzătoare. HappyGraff este o aplicație mobilă care funcționează ca un jurnal. Adolescenții pot înregistra în orice moment ce se întâmplă în mintea lor și ce îi emoționează. De asemenea, aceștia primesc sfaturi utile despre cum să facă față situațiilor dificile din punct de vedere emoțional. Aplicația mobilă poate fi accesată de pe smartphone-uri Android. Aceasta este disponibilă pentru descărcare gratuită pe GooglePlay. Aplicația poate fi descărcată și de pe site-ul campaniei.

  Siguranța online a copiilor  

  Telekom Mobile se asigură că serviciile sale oferă doar conținut care este potrivit pentru toate grupele de vârstă. Accesul la acest conținut ar trebui să fie cât mai simplu și sigur de gestionat. De aceea am luat măsuri pentru a ne asigura că informațiile de la terți se bazează pe legislația românească și că o respectă. Un aspect important în acest context este legat de faptul că copiii se adaptează adesea la tehnologie mult mai repede decât părinții. Drept urmare, părinții trebuie să fie foarte bine informați cu privire la serviciile ce devin posibile prin progresul tehnologic (de exemplu conexiuni de voce și SMS-uri, partajarea imaginilor, accesul la internet precum și căutări în rețelele sociale). Există o nevoie imperioadă pentru acest lucru - conform statisticilor, marea majoritate a copiilor navighează pe Internet nesupravegheați, iar mulți dintre ei dezvăluie date personale sensibile. Atunci când părinții sunt informați și conștientizează aceste pericole, ei pot lua măsuri tehnologice și își pot educa copiii cu privire la utilizarea responsabilă a tehnologiei. 

  Coaliția pentru copii la nivel de conducere 

  Telekom Mobile este membru al grupului OTE-COSMOTE, iar Deutsche Telekom este membru, la nivel de CEO, al unei coaliții care are scopul de a face Internetul mai sigur pentru copii. Această platformă de autoreglementare a fost lansată de Comisia Europeană în luna decembrie 2011, pentru a face Internetul un loc mai bun pentru copii. 

  În luna ianuarie 2013, Deutsche Telekom s-a angajat să adopte 25 de măsuri pentru a crește și mai mult siguranța online pentru copii. Aceste măsuri se aplică fiecărei companii din cadrul grupului Deutsche Telekom, așadar și pentru Telekom Mobile. 

  Orice ajutor începe cu o inițiativă 

  Persoanele interesate de mai multe informații despre prevenirea abuzului online pot apela Linia Europeană de Asistență pentru Copii la 116 111, administrată de Asociația Telefonul Copiilor din România. Numărul 116 111 poate fi folosit și pentru a raporta abuzuri digitale, de exemplu hărțuirea online, transmiterea de conținut ilegal online către copii, sau exploatarea online a copiilor. În plus se oferă consultanță juridică gratuită de specialiștii organizației. Informațiile pot fi trimise și la adresa de e-mail: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro. Pe www.116111.ro se află informații relevante pe temele agresiune resp. intimidare. 

  Informații suplimentare se găsesc pe portalul OradeNet (http://oradenet.salvaticopiii.ro/), un portal legat de un program european care stimulează utilizarea creativă, utilă și sigură a Internetului de către copii și adulți în România. 

   

  Healthy Me

  HEALTHY ME a fost o campanie importantă la Telekom Romania și s-a adresat unei comunități online ai cărei membri doreau să-și mențină sau să-și îmbunătățească sănătatea în toate domeniile. Dezvoltarea programul s-a făcut la propunerea angajaților noștri, care ne-au conștientizat cu privire la dificultățile legate de izolare, aspectele de insecuritate și problemele legate de pandemie. Am creat un spațiu virtual comun în care angajații noștri pot participa la activități sportive, traininguri sau sesiuni de instruire și au acces la articole, recomandări precum și alte resurse. Prin intermediul acestuia putem atinge sau menține bunăstarea în cadrul companiei și putem să depășim o varietate de provocări personale. Programul a abordat cinci domenii tematice: corp sănătos, minte sănătoasă, învățare sănătoasă, comunitate sănătoasă și management sănătos.

  „Fundația Telekom România“

  „Fundația Telekom Romania” este legătura dintre Telekom Romania și municipalitățile în care activăm. Aceasta își dorește să sprijine persoanele aflate în situații speciale de viață, grupurile defavorizate social, copiii și adulții grav bolnavi și studenții talentați, precum și să ofere ajutor în caz de catastrofe naturale. 

  Telekom Romania și „Fundația Telekom Romania” au sprijinit tinerii programatori cu noi workshop-uri CoderDojo
  CoderDojo este o mişcare internaţională, care a fost înființată în 2011 în Irlanda, cu scopul principal de a oferi cursuri extrașcolare adecvate pentru copiii care doresc să exploreze lumea programării în timpul lor liber. Workshop-urile CoderDojo îi învață pe copii noțiunile de bază despre progamare și construirea de site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Cu ajutorul abilităților pe care le dobândesc în acest context, copiii vor putea fi ulterior mai ușor integrați pe piața muncii, având în vedere cererea mare de specialiști IT. CoderDojo București este susținut de Telekom Romania și de „Fundația Telekom Romania”, fiind unul dintre primele concepte CoderDojo realizate în România. 

  Pe parcursul anului școlar 2020-2021, peste 300 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani au participat la cursurile de programare CoderDojo. Aceste workshop-uri gratuite au avut loc online din cauza restricțiilor COVID-19. Participanții, pe baza vârstei și cunoștințelor prealabile, au putut alege între trei categorii: „Explorer“, „Adventurer“ și „Master“. În funcție de nivelul de dificultate au fost oferite serii de workshop-uri pentru diferite limbaje și tehnologii de programare. Datorită interesului crescut pentru cursurile introductive în algoritmică, Java Script și Python, organizatorii au lărgit capacitatea pentru a găzdui mai mulți cursanți. Curicula a fost elaborată de mentori voluntari, cu toții specialiști în domeniile programare, robotică și tehnologie de ultimă oră.

  Fundația ”Telekom Romania” și Telekom Fixed au organizat un curs gratuit pentru tinerii care doresc sa inceapa o cariera in digital
  Cursul introductiv pentru dobândirea de competențe digitale cu întrebarea „Cum încep o carieră digitală?” a avut loc online în luna iulie 2021. Cursul a fost gratuit și s-a adresat tinerilor care vor fi inițiați în secretele acestui domeniu profesional de către profesioniști experimentați și dedicați, care lucrează în fiecare zi pentru a construi viitorul digital. Participanții au avut vârste între 20 și 30 de ani și urmau cursuri universitare sau cursuri post-universitare. Aceștia au trebuit să depună o cerere în care să-și precizeze motivația și interesul real pentru curs, precum și beneficiile preconizate. Cursul a fost susținut de experți de la Telekom Fixed, un Lead Agile Coach, un UX-Writer și un responsabil de produs, un UX-Designer, un analist financiar senior și doi specialiști în marketing digital.

   

  Responsabilitate corporativă

  Bursele Telekom

  Telekom Mobile sprijină și promovează tinerii studenți în cadrul programului SR „Bursele Telekom”. De la momentul în care bursele au fost introduse în anul 2010, peste 2.500 de studenți remarcabili au participat la concurs, iar 125 dintre ei au primit burse de la Telekom. Compania a oferit peste 440.000 de Euro sprijin financiar pentru câștigătorii celor unsprezece ediții ale programului. Informații detaliate despre „Bursele Telekom” puteți găsi pe Internet la adresa www.burseletelekom.ro.

  Compania a finanțat burse pentru cei zece câștigători ai celei de-a unsprezecea ediții a programului de responsabilitate socială „Bursele Telekom”. În perioada ianuarie - iunie și în perioada octombrie - decembrie 2021, zece studenți au primit câte o bursă lunară de 2.230 de lei. Aceștia au obținut rezultate academice remarcabile la studiile lor de specialitate și au excelat în proiectele lor extracuriculare, precum și în munca de voluntariat.

  Juriul concursului pentru bursele Telekom 2020-2021 a fost format din experți în domeniul comunicării și științei: Emil Cazacu - profesor de inginerie la Facultatea de Electrotehnică de la Universitatea Politehnică din București, Mihaela Perianu - fondator și membru în conducerea AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta - lector la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București și Integrated Communications Director la Graffiti BBDO România, precum și Ruxandra Vodă, șef de comunicare corporativă la Telekom Mobile.

  Arena sporturilor de iarnă Telekom

  Anul trecut Telekom România a reconfirmat susținerea pentru patinoarul Telekom operat de Fundația Ion Țiriac. Decizia de a sponsoriza ceea ce este momentan singurul patinoar din sectorul Ilfov ține de dorința companiei de a promova activitățile sportive ale copiilor și tinerilor și de a sprijini echipele sportive.

  Programul #GreenMagenta

  Telekom România a promovat numeroase inițiative pentru digitalizarea și configurarea ecologică a activităților sale comerciale:

  • Calcularea online a salariilor pentru angajați
  • Fântâni de apă în toate locațiile
  • Calculări digitalizate ale costurilor de călătorie
  • Setări pentru imprimante prin care hârtia este automat tipărită pe ambele părți și doar în alb-negru
  • Modele de închiriere (routerele, modemurile și alte dispozitive sunt preluate în leasing în cadrul diverselor contracte de închiriere). La expirarea contractului, acestea sunt utilizate în continuare sau sunt reciclate.
  • „Mai multe facturi online pentru clienți“: Au fost desfășurate în mod continuu campanii de informare pentru ca clienții să conștientizeze posibilitatea facturării electronice în aplicația MyAccount și pentru a-și configura conturile în mod corespunzător. 
  • Un consum de plastic cu 50% mai redus prin micșorarea cartelelor SIM
  • Preluarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive de mici dimensiuni ce au fost vândute în magazinele Telekom (containere WEEE și WB&A în fiecare locație și colectarea regulată de către partenerii noștri de reciclare); brișuri informative despre gestionarea acestor tipuri de deșeuri sunt disponibile clienților la punctele de vânzare.
  • Instruirea periodică a angajaților pe platforma de e-learning pe tematica colectării selective; coșuri de colectare adecvate sunt disponibile în fiecare locație pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor. Responsabilitatea pentru dispozitive electronice, baterii resp. acumulatori și ambalaje este transferată operatorilor comerciali autorizați, pentru a implementa obiectivele de reciclare.
  • Deșeurile de lemn impregnate cu substanțe de conservare periculoase sunt arse pentru a genera energie.
  • Înlocuirea termocentralelor cu consum intensiv cu instalații mai eficiente.

  Digitalizare cu experiență de utilizator și agilitate

  Telekom Romania a organizat prima conferință digitală cu tema „Experiența utilizatorului în timpul COVID-19: Schimbări, provocări și o nouă perspectivă a utilizatorului”
  Evenimentul a avut loc pe 27 ianuarie și s-a adresat profesioniștilor din domeniul User Experience Design, persoanelor pasionate de posibilitățile digitale, precum și companiilor care doresc să se adapteze la noua realitate. Conferința a fost transmisă în direct pe Facebook. Inițiativa este o premieră pe piața din România și a fost dezvoltată ca parte a platformei Telekom Digital Lab.

  În ultimul an a fost observată o schimbare în comportamentul clienților. De aceea, companiile au trebuit să reacționeze și să se adapteze rapid la noile provocări. Noul context atipic a adus componenta User Experience Design – sau, pe scurt, UX-Design, și mai mult în centrul atenției, însă a adus și numeroase provocări. Scopul conferinței a fost de a oferi altor companii și tuturor participanților interesați informații despre cele mai recente concepte și tendințe în UX-Design, printre altele competența Telekom Romania, precum și perspectivele și soluțiile experților cu experiență națională și internațională.

  În cadrul conferinței, nouă profesioniști, a căror competență în acest domeniu este larg recunoscută în România, au abordat tema din diferite perspective. Printre subiectele discutate s-au numărat Design Thinking, cercetarea pandemiei UX, UX Consulting, UX Writing și copywriting. Simultan, participanții au avut ocazia să facă lumină asupra celor mai recente informații privind dezvoltarea, oportunitățile și provocările industriei, în sesiuni exhaustive și intensive cu experții invitați.

  Telekom România a organizat conferința online ”Agilitatea în companie” – – ce înseamnă și cum ne ajută să ne organizăm în noua realitate”
  Telekom România își continuă misiunea de a conecta România și a organizat a doua conferință digitală online 2021, sub egida Digital Labs. Conferința intitulată „Agilitatea în companie–ce înseamnă și cum ne ajută să ne organizăm în noua realitate” a avut loc la data de 11 mai 2021, într-o transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Telekom Romania. Participarea la eveniment a fost gratuită.

  Cei cinci „Invitați speciali” au fost mentori locali și internaționali, experți în transformarea agilă și susținători ai principiilor agile în companiile care sunt responsabile pentru schimbarea de succes la nivel local și național:

  • Arie Van BENNEKUM – coautor al Manifestului Agil, Thought Leader la Wemanity și IFAAI 
  • Andrei GAVRILĂ – Agile Trainer & Coach, VP Engineering, director dezvoltare produs la Pentalog
  • Mihai OLARU și Andreea IONICĂ – Agile Trainers & Coaches la PM ACCESS
  • Roxana CEIALÂCU – Lead Agile Coach la Telekom Romania

  Pe baza temelor prezentărilor lor, vorbitorii au analizat eforturile companiilor de a adopta o cultură bazată pe agilitate și au demonstrat în mod transparent beneficiile și provocările legate de adoptarea principiilor agile la nivel individual și organizațional. Experții au explicat rolurile pe care trebuie să și le asume angajații și membrii echipei pentru a putea acționa conform principiilor agile, evidențiind relația dintre companiile agile și acționarii acestora. Vorbitorii au folosit evenimentul pentru a-și împărtăși cunoștințele lor cu publicul, însă au prezentat și cele mai bune practici bazate pe experiența lor de lucru într-o cultură agilă.

  Participarea cu șanse egale la societatea informațională și a cunoștințelor

  Prima zonă verde din România cu bănci solare și WLAN img gratuit
  Telekom Mobile promovează prima zonă verde din România cu bănci solare și WLAN gratuit încă din anul 2019 – o zonă din Grădina Botanică din București, unde natura și tehnologia se întâlnesc. Zona prezintă vizitatorilor minunile botanicii, precum și două bănci cu panouri solare unde smartphone-urile pot fi încărcate prin USB și conexiuni de contact, combinate cu acces gratuit la WLAN. Aceasta este prima creație de acest gen instalată într-un spațiu verde din România.

  Băncile permit vizitatorilor să-și încarce smartphone-urile folosind porturile USB de pe laturi, sau prin contact direct folosind o suprafață specială. Cine dorește să încarce poze din Grădina Botanică pe rețelele de socializare sau doar să fie online, poate folosi rețeaua WLAN gratuită oferită de Telekom Mobile (WifiBotanicabyTelekom). Băncile pot fi folosite și atunci când soarele nu strălucește, deoarece pot stoca energia solară. Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu Asociația TeamWork și Grădina Botanică din București.

  Donații prin SMS – Telekom Mobile ajută persoanele defavorizate prin susținerea ONG-urilor românești la colectarea donațiilor. În acest scop, clienții li s-a oferit posibilitatea să doneze către diferite organizații umanitare prin SMS. An de an, compania își pune la dispoziție serviciile pentru o cauză nobilă, ajutând mii de oameni. Organizațiile interesate se pot înscrie prin site-ul web www.donatie.ro, care este administrat de Asociația pentru Relații Comunitare, pentru a primi donații prin SMS.

  Lupta împotriva furtului de identitate online

  Premieră tehnică: Telekom Romania a anunțat o aplicație care previne furtul de identitate online

  În luna martie 2021, Telekom Romania a introdus o nouă măsură de protejare a clienților online și de prevenire a fraudelor prin furt de identitate - o premieră absolută pe piața de telecomunicații din România, dar și la nivelul grupului Deutsche Telekom.

  Prin această măsură, Telekom Romania poate preveni cele mai frecvente fraude online. În acest context este vorba, printre altele, de încheierea de contracte nominale, însă prin folosirea de fotografii și identități furate. Noua măsură utilizată de Telekom face imposibilă încărcarea online a unei imagini de pe smartphone în formularul de contract, deoarece fotografia trebuie făcută în timp real. Utilizatorii nu trebuie să descarce nicio aplicație pentru a utiliza această funcție.

  Procedura implementată recent de Telekom Romania pentru achizițiile online de pe telekom.ro funcționează astfel: Atunci când clienții doresc să încheie un contract prin intermediul telefonului mobil pe telekom.ro, cu sau fără smartphone, li se cere să își facă un selfie și o poză a actului de identitate. Aplicația nu permite încărcarea de documente.

  Atunci când achiziția se face de pe un computer, utilizatorii vor primi un link prin SMS ce le va permite să acceseze aplicația online și să finalizeze procedura descrisă mai sus.

  Platforma de formare profesională Futureproof

  Peste 100.000 de români din Generația Z au testat platforma de formare profesională Futureproof inplementată de Telekom

  Proiectul Futureproof a fost inițiat de Telekom la jumătatea lunii mai 2021. Platforma de suport Futureproof a fost dezvoltată pentru a demonstra potențialul imens al generației Z. Tinerii sunt încurajați să descopere oportunități pentru viitoarele lor cariere și abilități neexploatate.

  Platforma a fost lansată în zece țări europene în care grupul Deutsche Telekom este prezent, iar România a înregistrat al doilea cel mai mare număr de vizitatori unici după Germania. 

  În centrul proiectului Futureproof se află un instrument digital accesibil gratuit, care ajută Generația Z să își cunoască mai bine propriile aptitudini pentru șansele de carieră viitoare. 

  Instrumentul ajută Generația Z să vadă cum interesele, abilitățile, talentele și personalitatea pot servi ca o bază pentru modelarea viitoarei cariere, precum și modul optim în care își pot folosi aceste aptitudini personale pentru cariera lor. Mai mult, rezultatele generale ale Gen-Z oferă o perspectivă unică, evidențiind tendințe și schimbări importante în piața muncii și permițând perspective despre ei înșiși, într-un mod personal și jucăuș.

  Peste 117.000 de profiluri individuale au fost create în aplicație în cele zece țări în care activează Deutsche Telekom. 36 la sută dintre participanți au un profil de trainer – au competențe în domeniile comunicării și transferului de cunoștințe. 21 la sută au demonstrat potențial de leadership, iar 14 procente au talent artistic și creativ. În România au fost create aproximativ 28.000 de profiluri. 

  Proiectul Futureproof a fost dezvoltat în colaborare cu membri ai Gen Z și un grup de experți din diferite domenii specializați în competențe profesionale și capacitate de angajare. Proiectul își propune să inspire utilizatorii prin grupul lor de colegi, să-i sprijine și să le ofere acces ușor la o serie de materiale și instrumente inspiraționale care să-i ajute să descopere abilitățile de care au nevoie pentru viitoarele lor cariere. Proiectul este susținut de Billie Eilish, câștigătoarea a șapte premii GRAMMY.

  Optimizarea proceselor cu roboți

  Telekom Romania a demonstrat modul în care compania folosește roboți software pentru excelența clienților
  La finele celui de-al doilea trimestru din anul 2021, Telekom Romania opera peste 200 de roboți software în domeniile digitizării, eficientizării proceselor interne și interacțiunii cu clienții – de două ori mai mulți decât în anul anterior. Peste 220 de procese au fost automatizate cu roboții software până la data de 30 iunie 2021. Astfel a fost posibilă realizarea mai multor avantaje: de ex. 39 la sută mai mulți clienți ce doresc să primească facturi digitale și cu 24 la sută mai mulți clienți care utilizează în mod activ aplicația MyAccount – în fiecare situațe, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

  RPA este o tehnologie software pentru automatizarea proceselor de afaceri și controlul roboților software, care imită interacțiunea umană cu sistemele digitale și software. Multe dintre sarcinile repetitive, care erau efectuate anterior de oameni, sunt transferate roboților software. Ca pionier în acest domeniu, Telekom Romania are acum o vastă experiență în optimizarea afacerilor folosind RPA. Compania împărtășește această experiență cu companiile care sunt interesate să-și sporească succesul corporativ și să-și îmbunătățească experiența clienților. Telekom Romania a organizat la data de 21 septembrie 2021 o conferință online deschisă intitulată „RPA @Telekom – Putting robots at work for customer excellence”, care a fost transmisă în direct pe platformele LinkedIn și Facebook ale Telekom Romania. Conferința a evidențiat angajamentul companiei față de transformarea pe termen lung a proceselor, prin digitalizare și automatizare - cu rezultate excelente în operațiunile interne și satisfacția clienților. Au ținut discursuri Nicolas Mahler, CFO Telekom Romania, Robert Iosu, RPA și managerul Centrului de Excelență pentru Sisteme Financiare Telekom Romania, Mihaela Moisa, cofondatorul Future WorkForce, Ion Clapa, partener executiv la Rex Software & Cloud-Soft și Alexander Jenbar, CTO Telekom Romania Mobile Communications. 

  În principiu, tehnologia RPA este una dintre cele mai noi tehnologii de transformare digitală pe care organizațiile le poate utiliza pentru reducerea costurilor, creșterea eficienței și securității prin automatizarea sarcinilor repetitive, precum și pentru a asigura continuitatea afacerii în momentele dificile.

  Telekom Romania lansează chatbot-ul ANA, pentru a oferi suport HR angajaților

  În luna mai 2021, Telekom Romania a lansat chatbot-ul ANA, un asistent virtual pentru automatizarea activităților interne de HR la nivel de management și pentru a oferi suport de tip „Self-Service” angajaților. Chatbot-ul a fost implementat de Future WorkForce, o companie specializată în automatizarea proceselor de afaceri. Acesta se bazează pe tehnologia DRUID, care este utilizată pentru a dezvolta asistenți virtuali (chatbots) pentru companii. 

  ANA este dezvoltat și instruit pentru tehnologia conversațională DRUID. Chatbot-ul este disponibil prin intermediul platformei Intranet a companiei și se integrează cu aplicațiile interne de HR, precum și cu operarea roboților software care utilizează platforma UiPath pentru automatizare end-to-end. Acesta ajută la aprobarea cererilor de concediu, acceptă întrebări specifice legate de HR de la angajații Telekom Romania (de ex. cu privire la certificate medicale sau adeverințele de salariat), indică zilele de concediu încă disponibile și actualizează datele personale folosind recunoaștere de text (OCR). Simultan, prin conexiunea dintre ANA și roboții dezvoltați cu tehnologia UiPath, managerii au acces la o serie de rapoarte standard. În acest mod, aceștia pot primi informații despre angajați și echipă în mod centralizat.

  ANA are și o funcție de întrebări frecvente pentru răspunsuri automate la întrebările uzuale din domeniul HR. Răspunsurile sunt modificate și îmbunătățite cu timpul, pe măsură ce chatbot-ul învață din interacțiunea sa directă cu utilizatorii.

  Ca unul dintre liderii tehnologici de pe piața locală, dorim să oferim angajaților noștri aceeași experiență digitală avansată pe care o punem la dispoziție clienților prin intermediul asistentului virtual Tim. Mulțumită cooperării cu Future WorkForce, am reușit să simplificăm și, în același timp, să eficientizăm procesul de interacțiune cu departamentul HR. ANA contribuie la îndeplinirea promisiunii noastre digitale. Pe lângă acestea, chatbot-ul ne ajută să reducem semnificativ numărul de procese ce necesită activități de rutină.

  Mehr... Alle News