Telekom Logo
Corporate Responsibility Bericht 2022

Ocenenia, členstvá a spolupráca/účasť na politických dialógoch (národných/medzinárodných)

Memorandum 2030 – Podpisom memoranda 2030 naša spoločnosť potvrdzuje svoje členstvo v Business Leaders Forum (Fórum lídrov podnikania, neformálne združenie spoločností, ktoré chcú prevziať vedúcu úlohu pri presadzovaní princípov CR a CSR na Slovensku). Takto potvrdzujeme naše odhodlanie spolupracovať s ostatnými pobočkami na vytváraní kultúry rešpektu, dôvery, empatie, vzdelávania a integrácie.

Ako členovi fóra je nám samozrejmé, že všetky rozhodnutia, ktoré v spoločnosti každý deň robíme, sú prijímané v duchu zodpovedného vedenia spoločnosti a v záujme všetkých zainteresovaných strán.

DT IT Solutions Slovakia je dlhodobo lídrom v oblastiach informačných technológií a inovácií na Slovensku. Vďaka úzkej spolupráci so vzdelávacími inštitúciami na miestnej a národnej úrovni môžu naši vývojári prispôsobiť nové technológie špecifické pre daný región aktuálnym potrebám a uviesť do života projekty, z ktorých budú mať prospech ľudia so zdravotným postihnutím.

Jedným z príkladov je projekt sociálnej inovácie „Cognity Care“, v rámci ktorého je spojená virtuálna realita so starostlivosťou o duševné zdravie. Táto nová neinvazívna liečebná metóda umožňuje pacientom riešiť svoje problémy v chránenom prostredí. Trénujú kognitívne funkcie svojho mozgu, relaxujú a znižujú hladinu stresu. Projekt získal v roku 2021 ocenený Nadáciou Pontis v kategórii „Sociálna inovatívna spoločnosť“.

Partner pre udržateľnosť Slovensko-nemeckej komory zahraničného obchodu – Podpísanie dodatočného memoranda je ďalším príkladom spolupráce na vnútroštátnej úrovni. V rámci iniciatívy #partnerforsustainability Slovensko-nemeckej komory zahraničného obchodu (AHK) sme sa pripojili k 12 nemeckým spoločnostiam na Slovensku, ktoré sa zaviazali konať spoločensky zodpovedne a udržateľne vo svojich obchodných a iných aktivitách. Zástupcovia/zástupkyne jednotlivých spoločností si pravidelne telefonicky vymieňajú osvedčené postupy. Organizujú sa tiež diskusné kolá so zástupcami Ministerstva životného prostredia SR a Ministerstva školstva SR.