Telekom Logo
Verantwortung leben. Nachhaltigkeit ermöglichen.
  • Corporate Responsibility Bericht 2020
 

IT Services
Hungary
Szolgáltató
Kft.

Walter Goldenits
Director of Technology
Deutsche Telekom GmbH

A Deutsche Telekom IT Solutions Hungary-nél a fenntarthatóság szorosan hozzátartozik a vállalat kultúrájához, működéséhez, filozófiájához és stratégiájához. Fontos számunkra, hogy technológiánkat, megoldásainkat és munkatársaink know-how-ját felhasználva pozitív impulzusokat teremtsünk a társadalom számára azért, hogy jobb világot hagyjunk hátra a jövő generációinak.

A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves része, és egyre inkább a gazdasági és társadalmi értékteremtés nélkülözhetetlen elemévé válik. Az elmúlt év számos változással és kihívással szembesített minket, és még inkább a fenntarthatóság fontosságára helyezte a fókuszt. Jelentősen növekszik a társadalmi nyomás, hogy felelősségteljesen cselekedjünk és éljünk, és egyre gyorsabban alakulnak ki olyan új magatartásformák és eszközök, amelyekkel fenntarthatóbbá tehetjük szakmai és magánéletünket. A társadalmi felelősségvállalás minden vállalkozás központi ügyévé vált. Ez ránk is érvényes. Nemzetközi szervezetként társadalmi és erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy mindent megtegyünk a helyi ökoszisztéma támogatásáért, amely nélkül a sikerünk nem lenne lehetséges.

Az információs és kommunikációs technológia egyik legnagyobb vállalataként és egy globális telekommunikációs csoport leányvállalataként előnyös helyzetben vagyunk olyan szempontból, hogy üzleti működésünk és az általunk nyújtott szolgáltatások által sok jót tudunk tenni.

A digitalizálás nélkülözhetetlen eszköz az egyre növekvő társadalmi, gazdasági és ökológiai probléma megoldásában. A Deutsche Telekom IT Solutions Hungary szembesül ezekkel a kihívásokkal, és kötelezi magát, hogy működési folyamatait, szolgáltatásait és teljes vállalati tevékenységét olyan módon szervezze meg, ami pozitív hatással van a társadalomra, a környezetre és a gazdaságra. Ez a munka egy állandó folyamat, és az ENSZ fenntarthatósági céljaival és anyavállalatunk CR-missziójával, továbbá fenntarthatósági és CR-stratégiánkkal összhangban négy fő témára épül: Digitális fenntarthatóság és elfogadás támogatása, klímavédelem előmozdítása a CO2-mérleg javításával, a jó minőségű oktatásban való esélyegyenlőség alapú részvétel és a sokszínűség.

A munkavállalók és az ügyfelek bevonásával a vállalat megmutatja, milyen pozitív hatása lehet a technológiának a társadalomban. A fenntartható gazdasági növekedést támogató szolgáltatások nyújtásával, innovatív megoldásokkal (pl. az oktatás területén), társadalmi elfogadással, valamint a főiskolákkal és önkormányzatokkal kialakított partnerség által a telekommunikációs és informatikai infrastruktúra még inkább elérhetővé és megfizethetővé válik.

A vállalkozásokra egyre növekvő külső elvárások és előírások vonatkoznak munkájuk fenntarthatósága tekintetében. A klímaváltozás a legsürgetőbb globális kihívás. Az olyan proaktív klíma- és környezetvédelmi intézkedések, mint a közvetlen és közvetett energiafogyasztásból származó CO2-kibocsátás csökkentése, a Deutsche Telekom és leányvállalatai fenntarthatósági stratégiájának központi eleme. Helyi szinten számos, a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet érintő kezdeményezésről gondoskodtunk, mint pl. az épületek, a gépjárműflották, az ingázás és a hulladékkezelés tekintetében. A társaság javította energiahatékonyságát, korszerűsítette a hálózatot és a számítástechnikai központjait, és növelte a hibrid járművek részarányát a flottában. Ezenkívül tárolót biztosítunk a kerékpárok számára, és a Ride IT kerékpárkölcsönző szolgáltatással munkatársaink környezetbarát mobilitását támogatjuk. Akár online, akár offline rendezvények esetén a fenntarthatóság mindig kiemelt jelentőséggel bírt számunkra.

Fontosnak tartjuk a CO2-mérlegünk javítását, de nem hagyjuk figyelmen kívül a fenntarthatóság társadalmi dimenzióját sem. A „Szendrőlád és a Hősök” oktatási kezdeményezésünk keretében cégünk munkatársai programozási órákat tartanak 70 hátrányos helyzetű családból származó gyermeknek, és így támogatják őket továbbtanulásukban. Országszerte a főiskolákkal való szoros együttműködésünk részeként ösztöndíjak, innovációorientált projektek, speciális területek, ideathon-versenyek és gyakorlati szakmai továbbképzések révén támogatjuk a következő generáció képzését.

Meggyőződésünk, hogy a sokszínű és befogadó csapatok növelik a teljesítményt és az üzleti értéket, ezért stratégiai jelentőséggel bírnak a vállalat számára. A sokféle háttérrel, perspektívával és tapasztalattal rendelkező munkaerő a vállalatot egyre inkább innovatívabbá és ellenállóbbá teszi.

Magyarország legnagyobb ICT img(információ- és kommunikációtechnológia)-munkaadójaként tükröznünk kell a társadalom sokszínűségét azért, hogy vonzó munkakörnyezetet kínáljunk a szakképzett munkaerő toborzásához (munkaadói márka), valamint a tehetséges és motivált munkavállalók megtartásához.

A sokszínűség segít a Deutsche Telekom csoportnak abban, hogy jobban megértse ügyfeleit, hogy támogassa az innovációt, hogy a legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsa, valamint a DTAG-t Európa vezető távközlési vállalkozásává és a T-Systems International-t világszerte sikeres ICT-szolgáltatóvá tegye. Elkötelezettek vagyunk az egyenlőség mellett a munkatársak felvétele, képzése és javadalmazása során, valamint minden, a munkavállalókhoz kapcsolódó folyamat és gyakorlat terén bőrszínre, nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, családi állapotra, terhességre, szülői státuszra, vallásra, politikai beállítódásra, nemzetiségre, etnikai hovatartozásra, társadalmi származásra, társadalmi helyzetre, fogyatékosságra, életkorra vagy szakszervezeti tagságra vonatkozó diszkrimináció nélkül. A vállalkozás befogadó munkakörnyezetet akar létrehozni, amelyben a sokszínűség minden formája szabadon kibontakozhat. A nemek, a generációk és a nemzetiségek egyensúlya által egy befogadó kultúrát kell teremteni.

Fenntarthatósági rendszerünk alapját a tudatformálás képezi, amelyre a későbbi helyi kezdeményezések, programok, projektek, kampányok és események épülnek.

Fenntarthatósági stratégiánkkal összefüggésben kinyilvánított célunk, hogy helyi intézkedésekkel támogassuk a Deutsche Telekom küldetését. Ennek érdekében folyamatosan dolgozunk ki folyamatokat és eljárásokat a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatásunk megítélésére, mérésére és irányítására, hogy a jövő generációi számára egy olyan világot hagyjunk hátra, amelyre büszkék lehetünk.

Erik Slooten
Ügyvezető igazgató
Deutsche Telekom IT Solutions

 

Ránézésre: A legfontosabb tények

Ügyfelek száma   Több mint száz
Munkavállalók száma   446
A Deutsche Telekom AG részesedése   2006 óta, a T-Systems International GmbH 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat.
Tanúsítva:  
  • ISO 14001 a Deutsche Telekom AG tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • ISO 45001 a Deutsche Telekom AG tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • ISO 9001 a T-Systems International tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • ISO 20000-1 a T-Systems International tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • ISO 27001 a T-Systems International tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • ISO 22301 a T-Systems International tanúsítása szerint (ITSH-telephelyek)
  • „CMMI for Development“-tanúsítvány, 1.3. verzió
További információk az   https://www.deutschetelekomitsolutions.hu/

Védjük a bolygónkat

Az IT Services Hungary a Deutsche Telekom IT Solutions legnagyobb közeli telephelye. 4500 munkavállalójával az ITSH a legnagyobb ITC-munkáltató Magyarországon. A négy telephelyen végzett üzleti tevékenységünk hozzáadott értéket teremt, de elkerülhetetlen hulladékot is termel. Úgy döntöttünk, hogy optimalizáljuk ökológiai egyensúlyunkat, és gondoskodunk a környezettudatos vállalati kultúráról. Ezzel összefüggésben főként a következő projektekre fordítjuk figyelmünket:

Mill Park - zöld tüdő
2018 nyarán az ITSH-munkavállalói Budapesten új helyre költöztek, a hétemeletes Mill Park irodakomplexumba (Budapest, 9. kerület), amelynek területe meghaladja a 35 000 m2-t. A komplexum elnyerte a környezetbarát épületekre vonatkozó LEED tanúsítási rendszer arany fokozatát. A komplexum 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos üzlethelyiségek, mert az irodák többsége az optimális napsugárzásnak köszönhetően napközben elegendő természetes fényt kap. Az épület optimális tájolásának köszönhetően passzív napenergiát is használ, és ezen kívül távfűtésről is gondoskodik. A homlokzati elemek szigetelőképessége megfelel az klímasemleges épületekre vonatkozó előírásoknak, míg a tetőre fotovoltaikus paneleket (napelemeket) telepítettek. Az esővíz szintén fontos szerepet játszik, mivel a zöldfelületek öntözésére és WC-öblítésre használják (így a vízfogyasztást a hagyományos irodaházakkal összehasonlítva kb. 75%-kal lehet csökkenteni).

Szelektív hulladékgyűjtés
A szelektív hulladékgyűjtés és a hulladék keletkezésének elkerülése két olyan környezetvédelmi cél, amelynek a DT-ITS nagy jelentőséget tulajdonít. Az egész irodakomplexumban az újrahasznosítható hulladékokat és a maradékanyagokat környezetbarát módon lehet szétválasztani, összegyűjteni és továbbítani a hulladékfeldolgozó vállalatokhoz újrahasznosítás céljából. Az étkezésre kijelölt területeken speciális újrahasznosító tartályokat helyeztek ki a műanyag, a papír és a maradék hulladék szelektív gyűjtésére. Szétválasztjuk a vállalkozásban keletkező műanyag hulladékokat, nyomtatópatronokat, elemeket és elektronikai hulladékokat. A hulladékok továbbításakor és újrafeldolgozásakor betartjuk a megfelelő hulladékgazdálkodási irányelveke és kritériumokat. 

Először gondolkozzon, utána nyomtasson
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy alapvetően a papír nélküli iroda megvalósítása a követendő cél, de odáig még hosszú az út. Habár még mindig használunk papírt, de a papírhasználatunkat és a nyomdai anyagokra vonatkozó fogyasztásunkat minimálisra csökkentjük. A cég étkezésre kijelölt területein tartók vannak felállítva az újrahasznosításra szánt használt papír gyűjtésére. A nyomtatók felett használati útmutatók találhatóak, amelyek a környezetbarát fénymásolási és nyomtatási módszereket ismertetik. Nyomtatóink fekete-fehér és kétoldalas nyomtatásra vannak beállítva. Ezzel papírt és tintát spórolunk. A budapesti irodánkból ki lettek tiltva a nyomtatott plakátok. A hagyományos plakátok vagy hirdetőtáblák helyett most LCD-kijelzőket helyeztünk el az előcsarnokban és a liftekben.

Bringázz a munkába!
A fenntarthatóság és a környezettudatosság fontos ügy a DT-ITS számára. A „Bringázz a munkába!” kampányban való részvétellel tökéletesen kombinálhatjuk mindkét célkitűzést. Az ITSH-munkatársak voltak a legaktívabb résztvevői ennek a kampánynak, amelyet 16. alkalommal rendezett meg a Magyar Kerékpárosklub és a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium. Ez az országos kampány május 6. és május 31. között zajlott, és az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpárral történő munkába járásra. A kampányban több mint 1700 cég munkavállalói vettek részt. Hasonló versenyeket szerveztünk már cégen belül is, de ez volt az első alkalom, hogy részt vettünk egy országos kampányban. A résztvevők összesen 483.944 kilométert tettek meg, ami a világ kb. 12 körbeutazásának felel meg! A versenyben való részvétellel és jó infrastruktúrával  támogatja az ITSH mint munkaadó a biciklivel munkába járó kollégákat. A telephelyen kerékpártárolók és zuhanyzók, továbbá alapvető szerszámok és eszközök találhatóak a kerékpárok javításához és karbantartásához.

Szendrőlád és a „Hősök“ projekt

Az elmúlt három évben oktatási programunk keretében 30 kollégánk tanított programozást a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek. Szendrőládon 50, Pécsen 20 gyermek vett részt ebben a kezdeményezésben. 2020-ban a program jelenléti oktatással kezdődött, de ezt követően a koronavírus-járvány miatt online folytatták.

Együtt az Egyenlítő körül!

2020 szeptemberében kezdődött az Egyenlítő-versenyünk. A cél az ökológiai egyensúly javítása mellett az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás népszerűsítése volt. Különösen a COVID-19 idején fontos az egészség megőrzése és a test védekező képességének erősítése. Az otthoni munkavégzés sokszor oda vezet, hogy kissé elkényelmesedünk, nem mozgunk sokat, sőt a napi sporttevékenységet is kiiktatjuk az életünkből. Éppen ezért arra kértük munkatársainkat, hogy egészségük megőrzése érdekében minden nap sportoljanak a szabadban. A kihívás nem abban állt, hogy egyéni csúcsteljesítményt érjünk el, és meghatározzuk, ki tud a leggyorsabban futni vagy a legtöbbet kerékpározni. Sokkal inkább arról volt szó, hogy minden munkavállalót arra ösztönözzünk, hogy közösen 40 075 kilométert tegyenek meg, ami megfelel az Egyenlítő hosszának. Ebben nem játszott szerepet, milyen módon teszik meg a kilométereket. A résztvevők sétálhattak, vásárolhattak, kocoghattak, kerékpározhattak, evezhettek, görkorcsolyázhattak, vagy akár rollerezhettek is a gyerekekkel.

Több mint 200 munkavállaló vett részt, és 64 nap alatt „megkerülte az Egyenlítőt”. Így fitten tudták tartani magukat szellemileg és fizikailag - és kétmillió kalóriát égettek el! A résztvevőket nemcsak a fitnesz ötlete, hanem a versenyszellem is ösztönözte, bár valójában nem ez állt előtérben. Egy alkalmazás segítségével mindenki meg tudta adni saját teljesítményét, és össze tudta hasonlítani azt mások eredményeivel. Ahhoz, hogy a nagyra törő hosszú távú célt el tudjuk érni, fontos volt motiváltnak maradni. Ezért jött el október 8-án Lubics Szilvia, ultramaratoni futó online látogatóba. Neki sok tapasztalata van különösen hosszú távolságok tekintetében, mint amilyen a mi Egyenlítő-versenyünk, és tudja, mennyi energia és kitartás szükséges ezeknek a távolságoknak a leküzdéséhez. Nem Szilvia volt az egyetlen, aki motivált minket, és ezenkívül a több mint 90 díj felajánlása is ösztönzőleg hatott. Számos értékes díjat sorsoltak ki a résztvevők között tombola keretében, akik összesen 5.000 kilométert tettek meg. A kilométerek számának növekedésével együtt nőtt a nyeremények értéke is. Reméljük, hogy jövőre is el tudunk érni egy hasonló nagyra törő célt.

Ride IT

2020-ban elindítottuk a „Ride IT” programot a Deutsche Telekom Hungary IT Service-nél azért, hogy kerékpár- és e-roller-flottával támogassuk azokat a munkatársainkat, akik környezetbarát módon szeretnének munkába járni Szegeden és Debrecenben. A debreceni kerékpárflotta bevezetése a „Milyen ötlet” keretében benyújtott vállalati kerékpárok ötletére vezethető vissza, és Szegeden az Európai Unió SASMOB mobilitási projektje finanszírozta. Eddig a flotta öt hagyományos kerékpárból, egy e-kerékpárból és egy e-rollerből áll Debrecenben és öt hagyományos kerékpárból Szegeden. A munkatársak kibérelhetik a kerékpárokat és a rollereket munkaidőben és azon munkaidőn kívül, akár több napra is, de arra kérik őket, hogy kezeljék és gondozzák ezeket a megfelelő irányelvek szerint.

November a mentális jólét hónapja

Szerencsére a mentális egészség és annak jelentősége évek óta egyre inkább a közvélekedés középpontjába kerül, és sokan felismerik, hogy ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészség. Tudatában vagyunk annak, hogy munkatársainknak használ egy kis bátorítás, különösen ezekben a nehéz időkben. Ezért novemberben megrendeztük a mentális jólét hónapját, többek között szakértők tartottak online-előadásokat. Kiscsoportos megbeszéléseket is szerveztek, ahol a munkatársak közösen kereshetnek megoldásokat problémáikra. A megbeszélt témák többek között: az egyedüllét kezelése, a párkapcsolat elvárásai, a függőség elleni küzdelem, a félelemmel való megküzdés és a normalitás megőrzése.