Telekom Logo
Verantwortung leben. Nachhaltigkeit ermöglichen.
 • Corporate Responsibility Bericht 2020
 

Magyar
Telekom Nyrt.

Walter Goldenits
Director of Technology
Deutsche Telekom GmbH

A 2016 és 2020 közti időszakra érvényes negyedik fenntarthatósági stratégiánk középpontjában az ENSZ fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzéseinek (SDG) megvalósítása állt. Ez számunkra azt jelentette, hogy a fenntarthatóságnak alaptevékenységünk szerves részévé kellett válnia. Ennek a célnak az elérése érdekében négy terület kapott kiemelt prioritást: Klímavédelem, oktatás, fenntarthatóság a digitalizálás és a sokszínűség által.

Klímavédelem
Segíteni akarjuk ügyfeleinket abban, hogy klímatudatosabbá váljanak, és útjukon tanácsokkal és tettekkel melléjük állunk. Azt a nagyra törő célt tűztük ki magunk elé, hogy klímavédelmi intézkedéseinkkel árbevételt érjünk el, mivel az ICT-iparág kiválóan alkalmas erre, és ezzel egyidejűleg a Magyar Telekom CO2-emisszióját 100 000 tonna alá csökkentjük.

Képzés
Részt akarunk venni a társadalom és ügyfeleink képzésében. Célunk az, hogy a jelenlegi stratégiai időszak végéig közvetlenül vagy közvetve egymillió magyar embert érjünk el képzési programjainkkal. A digitalizálás és a felelősségvállalás területén szervezett képzések elsősorban három szempontra összpontosítanak: a digitális szakadék csökkentésére, az iparági utánpótlásra és a tudatosságot támogató edutainment/inspitainment tevékenységekre.

Fenntarthatóság a digitalizálás által
Fenntartható, digitális vállalatként magától értetődik, hogy a Magyar Telekom fenntartható digitális szolgáltatásokkal álljon ügyfelei rendelkezésére. Ezért szeretnénk felelős marketing és körültekintő cselekvés által lelkesíteni az embereket, és képessé tenni őket az önmeghatározásra. Ebben az összefüggésben azt a célt tűztük ki, hogy a Magyar Telekom mint fenntartható vállalat megítélését 50 százalékra növeljük.

Sokféleség
Felelősségtudattal bíró vállalatként az esélyegyenlőség és a munkahelyi egyenlőség különösen fontos cél számunkra. Biztosítani szeretnénk, hogy minden hangot halljunk, és minden nézőpontot tiszteletben tartsunk. Az egyenlőség és a befogadás érdekében tett fáradozásaink keretében egyre inkább elkötelezzük magunkat a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokból származó munkavállalók változatos igényei iránt, különös tekintettel az egészségre, az összetartozás érzésére és a szakmai célokra.

 

Ránézésre: A legfontosabb tények

Piacok, üzleti területek és piaci részesedések

 

A Magyar Telekom Magyarország vezető ICT-szolgáltatója, és széles termék- és szolgáltatáspalettát kínál ügyfeleinek, mint telefon, szélessáv, TV és informatika. A Magyar Telekom kiáll a magas minőségért, a megbízhatóságért és a szolgáltatások átfogó választékáért. Innovatív megoldásainkkal élharcosok akarunk lenni, és alakítani akarjuk a piacot. A Magyar Telekom Csoport három alapvető üzleti területen tevékenykedik:

 • Vezetékes és mobil szolgáltatások magán ügyfelek részére (Telekom)
 • Szolgáltatások kis- és középvállalkozások részére (Telekom)
 • ICT-megoldások nagy ügyfelek részére (T-Systems)

Hála a hatékony vezetési struktúránknak innovatív szolgáltatási és üzleti potenciált fejleszthetünk azáltal, hogy rugalmasan reagálunk az ügyféligények változásaira és a piac kihívásaira, valamint a legmodernebb csúcstermékeket és csúcsszolgáltatásokat nyújtjuk. A Magyar Telekom magyarországi leányvállalatai különféle márkanevek alatt kínálnak tartalmat, médiát és egyéb, nem csatlakozáson alapuló szolgáltatásokat. A csoport nemzetközi leányvállalatai integrált és alternatív távközlési szolgáltatóként tevékenykednek Délkelet-Európa piacain.

Ügyfelek száma

 

Magyar Telekom:

 • Mobiltelefon - ügyfelek száma: 5 425 433
 • Vezetékes hálózat - összes kapcsolat: 1 343 427
 • Internet - kiskereskedelmi széles sávval rendelkező ügyfelek összesen: 1 298 825
 • TV - TV-s ügyfelek összesen: 1 215 481

Munkavállalók száma

 

7 132 (A Magyar Telekom Csoport, beleértve az összes magyar leányvállalatot és a Makedonski Telekom-ot) 

A Deutsche Telekom AG részesedése

 

2000 óta

Tanúsítva

 

ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001;

Magyar Telekom Plc & Makedonski Telekom: ISO 22301;

Magyar Telekom Plc & T-Systems: ISO 50001, ISO 20000 -1

További információk az alábbi honlapon

 

www.telekom.hu

Saját CR-beszámoló

 

A Magyar Telekom kötelezi magát, hogy az éves CR-beszámolóját nyilvánosságra hozza. A beszámolók a GRI-irányelvek (Global Reporting Initiative - Globális Jelentési Kezdeményezés) (GRI-szabvány 2016-tól) szerint készülnek, és így megfelelnek a transzparencia és a nemzetközi összehasonlíthatóság alapelveinek. 2007 óta a Magyar Telekom minden évben teljes körűen betartja a nemzetközi sztenderdeket. Minden évben a GRI-kritériumok átfogó betartását egy üzleti audit keretében állapítják meg, és a PricewaterhouseCoopers tanúsítja a nemzetközi ISAE 3000 img szabvány szerint. További információk a vállalat fenntarthatóságáról az éves fenntarthatósági beszámolókban találhatóak.

Kitüntetések és tagságok

Kitüntetések és díjak 2020:

 • Szerepel az FTSE4Good img Index Serie-ben és Top 1%-os teljesítő besorolása van
 • Szerepel a Wiener Börse (Bécsi Értéktőzsde) CECE SRI img indexében
 • Az ISS ESG-minősítése „B“ Prime és TOP3 teljesítő
 • MSCI-minősítés: AA

A beszámolási időszakban részt vettünk a Carbon Disclosure Project-ben (CDP img) is, és „B”-minősítést kaptunk érte.

Klímavédelem a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekomhat egymást követő évben maradt klímasemleges
A Magyar Telekom az elmúlt évben is klímasemleges maradt, folytatva ezzel az előző öt év sikerét. A Magyar Telekom ezzel lekörözte a világ legnagyobb telekommunikációs vállalatait. Ez a siker azon alapul, hogy 100%-ban  megújuló energiát vásárolnakszármazási garanciával a magyar leányvállalatok számára, javítják az energiahatékonyságot, továbbá CO2-kompenzációt kapnak, és energiát takarítanak meg. 2020-ban CO2-tanúsítványokat szereztünk, amelyekkel 24 434 tonna CO2-t kompenzáltak.

Az elmúlt évben a tudományosan megalapozott klímacélunkat („Science Based Target“) jóváhagyták, az IPCC Világtanács 1,5°C-os céljával összhangban frissítették.

Önkormányzati napenergia projekt a munkavállalók számára
Az előző évben is dolgoztunk az önkormányzati napenergia projektünkön. Munkavállalóink napelemeket bérelhettek, amelyeket aztán oktatási intézményeink tetejére telepítettek. Köszönetképpen a klímavédelmi intézkedések iránt történő elkötelezettségükért és hozzájárulásukért kedvezményeket kaptak, mint pl. egy további nap szabadság.

Zöld 1 GB
2019 óta lehetővé tettük, hogy azok az ügyfeleink, akik ugyanolyan fontosnak tartják a klímaváltozás elleni küzdelmet, mint mi, klímabarát szolgáltatást válasszanak. Ez az „ExtraNet Green 1 GB”-opció, amely világszerte egyedülálló. Ha az ügyfél ezt a kiegészítő adatfoglalási opciót választja, akkor garantáljuk, hogy napenergia-berendezéseinkkel környezetbarát módon ugyanannyi energiát termelünk, mint ami az ügyféladatok továbbításához szükséges. Az elmúlt évben a „zöld” opció az 1 GB-os kiegészítő opciók 5,3 százalékát tette ki.

 

Törődünk a bolygónkkal
Azért, hogy az erőforrások pazarló felhasználásának káros környezeti hatásait csökkentsük, 

 • figyelünk, hogy a vállalatnál a nem használt eszközöket úgy hasznosítsuk, hogy eladjuk, bérbe adjuk vagy adományként odaadjuk ezeket a munkatársaknak vagy külső partnereknek;
 • más telephelyeken is bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést;
 • javítjuk a műszaki berendezések hatékonyságát a meglévő szerződések frissítésével, a gyűjtőhelyek rendszeres megújításával és ennek megfelelő kommunikációval.

A társaság fő célja az, hogy működési folyamatait a lehető legkisebb környezeti hatással végezze. Különösen figyelünk hálózati technológiánk korszerűsítésére, javítására és újrafelhasználására. A végberendezések újrafelhasználási aránya az ügyfeleknél 52 százalék.

Betartjuk az összes érvényes törvényi előírást, és honlapjainkon tájékoztatjuk ügyfeleinket a régi eszközök és használt akkumulátorok ártalmatlanításának különböző lehetőségeiről. Ennek a hulladéknak a mennyisége csökkent, bár lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, hogy a visszavett régi eszközöket kicseréljék, és árengedményt kapjanak az új eszközökre.

Mi kizárólag olyan termékeket árusítunk, amelyeket az Európai Unió energiahatékonynak minősített. Termékeink a hatályos magyar törvények szerint is megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak. A hasznos élettartamra, az újrafelhasználásra, az újrafeldolgozásra, a felhasznált anyagokra és a javítási lehetőségekre vonatkozó gyártói nyilatkozatok a részletes adatokkal együtt elérhetőek minden üzletünkben. Minden nálunk vásárolt hálózati berendezésnek magas energiahatékonysági követelményeknek kell megfelelnie.

A digitális elfogadás támogatása

A digitális elfogadás támogatása
Részt akarunk venni a társadalom és ügyfeleink képzésében. Célunk az, hogy a jelenlegi stratégiai időszak végéig közvetlenül vagy közvetve egymillió magyar embert érjünk el képzési programjainkkal. A digitalizálás és a felelősségvállalás területén szervezett képzések elsősorban három szempontra összpontosítanak: a digitális szakadék csökkentésére, az iparági utánpótlásra és az érzékenyítő edutainment/inspitainment tevékenységekre. Túlteljesítettük a célt, és 2016 és 2020 között több mint kétmillió magyar embert értünk el oktatási programjainkkal.

Legyél IT-szakértő
A magyar munkaerőpiacról jelenleg több mint 10.000 IT-szakember hiányzik. A Magyar Telekom Csoport ezt a hiányt próbálja meg megszüntetni a „Legyél IT-szakértő” pályaorientációs programmal. A program célja a sablonos elképzelések felszámolása és az IT-karrier vonzóbbá tétele. A Telekom-munkavállalók ingyen vállalják azt a feladatot, hogy minden korosztályú iskolást megismertessenek az IT-terület karrierlehetőségeivel. Eddig 2016 és 2020 között több mint 30.000 diák vett részt ebben a programban. A tananyag játékos módon vezeti be az általános iskolás gyerekeket a témába, és rövidesen a tananyagnak rendelkezésre is kell állnia. Hosszú távon a program megközelítése az, hogy társadalmi párbeszédet kezdeményezzen az IT-szakmákról, és más IT-cégeket is bevonjon a kezdeményezésbe.

Gen NOW – a nagyszülőket is beleértve!
Ez elmúlt évben a Magyar Telekom egy új programot vezetett be kifejezetten idősebb polgárok számára, ahol a fiatalok digitális ismereteket adnak át nekik. Korra való tekintet nélkül minden polgártársunknak lehetővé kell tennie a digitalizálás előnyeinek kihasználását, nem csak hozzáférés biztosításával, hanem digitális készségeinek fejlesztésével is.

A Magyar Telekom által végzett reprezentatív tanulmány keretében meghatározták azoknak az idősebb embereknek a speciális igényeit, akik érdeklődnek az új fejlesztések iránt. A megkérdezettek közül sokan rendelkeztek már digitális ismeretekkel: A 65 évesnél idősebbek 53 százaléka rendszeresen, 35 százaléka naponta internetezik. A neten az időseket főként a hírek (74%) és az e-mailek írása (67%) érdekli, míg 26%-uk használja a közösségi médiát, 14%-uk pedig online is vásárol.

A megkérdezettek többsége úgy gondolta, hogy internetes ismeretek nélkül nehezebb az élet: 55% teljesen egyetértett ezzel a kijelentéssel, 28% csak részben. Ugyanakkor a megkérdezettek mindössze 6%-a rendelkezett elegendő internetes ismerettel. Azok, akik nem használják az internetet, szeretnének többet tudni róla, de azt mondták, segítségre van szükségük, amelyet viszont a fiataloktól szeretnének megkapni. A megkérdezettek 38%-a, akik nem használják az internetet, hajlandó lenne elfogadni tinédzserek segítségét, sőt a 80 évesnél idősebbek 40%-a nyitott a kezdeményezésünkre.

Az idősebb emberek nem hagyhatják figyelmen kívül a digitális világ előnyeit, és tudatában vagyunk annak, hogy ehhez segítségre van szükségük. Kézenfekvő, hogy ez a segítség azoktól érkezik, akik különösen magabiztosak és hozzáértőek a digitális világban: a tinédzserektől. Kidolgoztunk az iskolákkal egy együttműködési programot, amely lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy idősebb emberek számára digitális tanfolyamokat tartsanak. Ezeken a tanfolyamokon olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg az idősek, amelyek segíthetik őket a mindennapi életben. A „Gen NOW - a nagyszülőket is beleértve!” kezdeményezés nemcsak közelebb hozza egymáshoz a két generációt, hanem további lehetőséget kínál a diákoknak az önkéntes munkára. Nem túlzottan igényes, de jelentős társadalmi értékkel bír, és igazi sikerélményt nyújt a diákoknak. Ezenkívül a fiatal résztvevők maguk is sokat tanulhatnak, mert az együttműködés döntő tényező személyiségük fejlődésében, és hozzájárul saját készségeik fejlődéséhez, ideértve a kritikus gondolkodást, az összetett problémák megoldását, a kreativitást és a kommunikációt. Támogatjuk a diákokat részletes tanterv és online előkészítő tanfolyamok felajánlásával. Az idősek egy kvíz segítségével megtudhatják, melyik tananyag a legfontosabb számukra.

Az utóbbi évben a koronavírus-járvány miatt módosították a programot. Az iskolai tanfolyamokat online tartottuk azért, hogy betartsuk a távolságtartási szabályokat, és védjük idősebb polgártársainkat. Innovatív megoldásokat nyújtottunk élő videochat-hez viber-en, messenger-en és zoom-on keresztül, hogy az idősek kérdéseket tehessenek fel, a diákok pedig tovább tudják adni a tudásukat. A diákok egyszerű online- és e-tananyagokat is kidolgoztak, amelyeket az idősek számára online csatornákon keresztül tettek elérhetővé. 54 rövid videó és képes útmutató került fel a program weboldalára nyolc különböző témában, hogy ellensúlyozza az elszigeteltséget, amelyet olyan sok idős élt át a lezárások alatt. A „Gen NOW - a nagyszülőket is beleértve!” program országos, és 2019. november 6-án indult. A programban időközben 16 városban több iskola és nyugdíjas vesz részt. Az online képzések bevezetésének köszönhetően ma még több embernek van lehetősége részt venni a kezdeményezésben, tartózkodási helytől függetlenül. Az utóbbi évben 730 diák vett részt az előadások és az e-tananyagok elkészítésében, és a program 4900 időst ért el.

Ezüst generáció
A COVID-19 járvány az idősebb generációt veszélyezteti különösen. Ezért úgy határoztunk, hogy tavaly nem rendezünk személyes jelenlétet igénylő eseményeket a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és elődszervezeteik nyugdíjas kollégáinak, az „Ezüst generációnak”.

A társaság azonban a csoport majdnem 400 tagjával áll online kapcsolatban. Az ezüst generáció több mint 4500 tagja vett részt tavaly a „Gen NOW - a nagyszülőket is beleértve!” programban.

Önkéntes munka
Olyan felelősségteljes nagyvállalatként, amely több ezer munkavállalót foglalkoztat, a Magyar Telekom üdvözli és támogatja az önkéntes munkát. A jótékonysági önkéntesség fontos számunkra, mert azon a véleményen vagyunk, hogy ez az elkötelezettség döntő fontosságú az erős közösségi érzés felépítéséhez.

A fenntarthatósági stratégia keretében az elmúlt öt évben csaknem 6000 Telekom-munkavállaló összesen 46.202 órát töltött önkéntes munkával.

Az elmúlt évben a járvány miatt nehéz volt folytatni a korábbi önkéntes kezdeményezések közül azokat, amelyek személyes jelenlétet igényeltek. Ennek ellenére 222 kollégának 3270 órát sikerült önkéntes munkával töltenie.

Fenntarthatóság a digitalizálás által

A koronavírus idején a digitális szolgáltatások nemcsak a mindennapi munka, hanem az életminőség és a családi összetartozás szempontjából is meghatározó tényezőkké váltak. Ebből az okból az elmúlt évben a Magyar Telekom saját eszközökkel segítette az ügyfeleket abban, hogy a lehető leghatékonyabban kezeljék a megváltozott körülményeket.

A társaság magán- és üzleti ügyfelei további adatforgalmat kaptak szakmai- és magáncélokra, ha valaki a családon belüli személyes kapcsolatok miatt nem tudott munkába járni vagy nem tudta otthonát elhagyni.

A Magyar Telekom az érvényes kedvezményeket is meghosszabbította a jelenlegi járványhelyzet idejére:

 • Ingyenes vezetékes hívások az idősek számára 2020 májusában
 • Ezer mobilon lebeszélhető perc a háziorvosok számára 2020 májusában
 • Új adatlehetőségek kedvezményes áron
 • 10 GB + 10 GB további ingyenes adatforgalom a világjárvány kezdetén
 • A digitális oktatás támogatása, mivel több iskolai honlap felkeresése nem csökkenti a Magyar Telekom legtöbb mobilinternet-tarifájában szereplő adatforgalmat
 • A középiskolás diákok és családjaik 2 hónapig (2020 novemberétől decemberig) ingyen vehették igénybe a vezetékes internetszolgáltatásokat. A társaság adományokkal segítette az anyagilag hátrányos helyzetben lévő családokat.

A Magyar Telekom 8,9 millió forint értékben adományozott laptopokat és tableteket az UNICEF számára. Az adomány célja az volt, hogy támogassa a rászoruló gyermekeket, akik hiányzó erőforrások miatt a világjárvány alatt nem férnek hozzá a digitális oktatáshoz.

A T-Systems Hungary 5 millió forintot adományozott  a Szent István és Szent László kórház betegei, orvosai és munkatársai részére, hogy támogassák a dél-pesti kórházat, amely súlyos COVID-19-ben szenvedő betegeket lát el, és ezen túl a magyar egyházak segélyszervezete számára is 4 millió forintot biztosított karitatív tevékenységük folytatására a világjárvány idején.

Sokszínűség és elfogadás

Az elmúlt évben tovább folytattuk a sokszínűség és elfogadás (D&I) tervünk fő céljainak megvalósítását, a megfelelő folyamatok testreszabását, pl. támogatásnyújtáshoz és a vállalati kultúránk optimalizálásához. A társaság negyedik esélyegyenlőségi tervében meghatározzák a megfelelő vezérfonalakat és irányelveket, továbbá a 20162020 közötti időszakra tervezett intézkedéseket. A terv eredményeiről szóló beszámolót a központi üzemi tanács tavaly év végén fogadta el.

A legfontosabb eredmények és fejlesztések 2020-ban:

Fizetések egyenlővé tétele
Felelős társaságként tudatában vagyunk a társadalomban tapasztalható nemek közti bérszakadéknak, és elhatároztuk, hogy elhárítjuk ennek okait saját üzleti környezetünkből. Miután 2020 júliusában végeztünk egy megfelelő átfogó elemzést, bemutattunk egy intézkedési tervet a nemek közötti egyenlőség érdekében azért, hogy csökkentsük a lehetséges hátrányokat pl. az anyaság miatt és a nők számára a szakmai előrelépés akadályainak csökkentése miatt.

Tapasztalataink szerint a változatos vállalati kultúra támogatása mérhető üzleti előnyökkel jár. Tavaly májusban a cég történetében először 50% volt a nők aránya a felsővezetésünkben. Azonban még nem értük el azt a célunkat, hogy az összes vezető pozíció 30%-át nők töltsék be, és továbbra is keményen dolgozunk ennek megvalósításán. 2020 szeptemberében bevezettünk egy szabályt, melynek értelmében legalább két képzett jelöltet kell kiválasztani az összes vezetői pozícióra. 

Új szabályozás a szülői szabadságokra vonatkozóan és segítség ismét munkába állni
A munkavállalóink megtartásának fontos lépése egy új szülői szabadságokra vonatkozó és ismételt munkába állási folyamat kidolgozása volt. Ez a folyamat segítséget nyújt a szülői szabadságra való felkészülésben, továbbá lehetőséget nyújt a kapcsolatok ápolásában távollét idején és a munkába való visszatérés tervezésében. A munkavállalók útmutatót kapnak, amely lépésről lépésre végigkíséri őket a folyamatok során, és információkat nyújt a rájuk és a családjukra vonatkozó ellátási jogosultságokról, továbbá a szülői szabadság hivatalos előkészítési folyamatáról. Ilyen módon célzottan meg lehet tervezni a szülői szabadságot és a munkába való visszatérést.

Összeállítottuk ezeket a különféle segédanyagokat, mert a többéves hiányzás nagyon meg tudja nehezíteni a munkába való visszatérést. A program további előnye abban áll, hogy munkatársaink a szülői szabadságuk teljes ideje alatt hozzáférhetnek a vállalat speciális továbbképzési programjaihoz.

E-tanulás a nem tudatos elfogultság témájában (Unconcious Bias)
A vállalati kultúra optimalizálása során határozott lépést tettünk előre, amikor felismertük, hogy döntéshozatali folyamatainkat naponta befolyásolja a nem tudatos elfogultság („Unconscious Bias“) , és ez utat nyit a nem szándékos megkülönböztetésnek a munkahelyen. Munkavállalóink ​​számára a legjobb tananyag után kutatva azt tapasztaltuk, hogy az angol nyelvű források és az e-tananyagok nem voltak célravezetőek magyar munkavállalóink számára. Nem tudtak azonosulni a leírt munkahelyi szituációkkal, és a nemzetközi területről származó példákat túlzónak találták.

Ezért úgy döntöttünk, hogy kidolgozzuk saját képzési modulunkat a nem tudatos elfogultság témakörében, és hozzáigazítjuk Magyarország kulturális és gazdasági viszonyaihoz. Az eredmény az első magyar nyelvű e-tananyag lett ebben a témában, és ennek megfelelő kötelező tanfolyam lett a Magyar Telekom összes munkavállalója számára. Az anyagot az újonnan belépők programjaiba és a vezetői képességek fejlesztésére vonatkozó programokba is felvettük. A tanfolyamot ma magyar nyílt forráskódú e-learning modulként hozzák nyilvánosságra a nem tudatos elfogultságról, és minden magyar vállalat, akinek hasonló céljai vannak, ingyenesen letöltheti és használhatja. A Magyar Telekom szakértői támogatták a magyar vállalatokat abban, hogy ezt a megközelítést beépítsék szokásos üzleti gyakorlatukba.

Egy biztonságos hely mindenki számára
A „World Diversity Day”-en, a sokszínűség világnapján indítottuk el a Diversity@Telekom intranetes oldalunkat, amely egy átfogó információs platform azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson mindenféle származású és orientáltságú munkavállalónak. Az volt a célunk, hogy mindenki számára egy védett teret hozzunk létre, amelyben biztonságosan lehet ötleteket cserélni a legkülönfélébb témákban, a romák integrációjától kezdve a munkahelyi akadálymentességen át az ügyfélszolgálatig. Támogatjuk az LMBTQ+-személyeket is részletes információkkal a szivárványcsaládok ellátási jogosultságairól, az átmenet alatt járó támogatásról, a visszaélések bejelentéséről és a támogató csoportokról. A 2020-as Budapest Pride Fesztivállal párhuzamosan a Magyar Telekom életre hívta a vállalat LMBTQ+-közösségét, és megtartotta első online rendezvényét. A fesztivál ideje alatt a Telekom-videotéka tematikus filmeket kínált.

Egészség és biztonság a COVID-19 pandémia alatt
A járvány első hullámának kitörése óta munkavállalóink mintegy 80%-a kizárólag otthonról dolgozik. Azokat a kollégákat, akik olyan területen dolgoznak mint a hálózat beállítása, hibaelhárítás vagy  ügyfélszolgálat, és az otthoni munkavégzés számukra nem volt lehetséges, technikailag úgy szereltük fel, hogy megszakítás nélkül, minden állami egészségügyi és biztonsági követelménynek eleget téve végezhessék feladataikat.

További szabadságot kaptak azok a dolgozó munkavállalóink, akik 14 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem tudtak megfelelő felügyeletet szerezni az iskolák bezárása után. Felgyorsítottuk a sürgősségi segítségnyújtást és a fizetési előleg iránti kérvények feldolgozását is. 2020 április elején Rékasi Tibor ügyvezető igazgató egy kezdeményezés és a vállalatvezetés pénzügyi hozzájárulásának köszönhetően személyes felelősséget vállalt, és finanszírozta a Magenta Alliance Foundation-t (Magenta Szövetség Alapítvány) a koronavírus járvány miatt komoly pénzügyi problémákkal küzdő munkavállalók támogatására. Az alapítvány elfogadja a Magyar Telekom és a T-Systems valamennyi munkavállalójának ajánlatát és adományát. 2020 végéig összesen 5,7 millió forint munkavállalói adomány érkezett.