Deutsche
Telekom
IT Solutions
Hungary

Erik Slooten
CEO, Deutsche Telekom IT Solutions Hungary

A Deutsche Telekom IT Solutions Hungary a szociálisan felelős vállalatvezetés (CSR) iránti elkötelezettségét nagyon komolyan veszi, és azt a célt tűzte ki, hogy üzemi folyamatait, szolgálatait és a teljes vállalkozás aktivitásait olyan módon szervezi meg, mely pozitívan hat ki a társadalomra, környezetre és gazdaságra egyaránt. Ez a munka egy szakadatlan folyamat, és összhangban van az Egyesült Nemzetek fenntarthatósági céljaival, valamint anyakonszernünk CR-küldetésével. Fenntarthatósági és CSR-stratégiánk támogatja a digitális fenntarthatóságot és inklúziót, a kibocsátások csökkentése révén a klímavédelmet, és a fair részesedést az értékes képzési esélyekben és diverzitásban.

Az olyan proaktív klíma- és környezetvédelmi intézkedések, mint a közvetlen és közvetett energiafogyasztás mellett a CO2-kibocsátás csökkentése, a a fenntarthatósági stratégiánk központi eleme. Helyi szinten számos kezdeményezéssel gondoskodunk a nagyobb fenntarthatóságról és környezetvédelemről, így pl. az épületek ökobarát megoldásaival, flottás járművekkel, ingázással és hulladékkezeléssel. A vállalat az energiahatékonyságát a hálózatok és számítóközpontok modernizálásával, valamint az elektromos járművek számára több töltőhelyet kínálva javítja. A további intézkedések a hibrid járművek arányának növelése a járműflottában, a kerékpártároló létesítmények kiépítése, és a “Ride IT” bérelhető kerékpár-opció biztosítása, mellyel alkalmazottaink környezetbarát módon járhatnak a munkába. Rendezvényeink megszervezésénél a fenntarthatóságnak van a legmagasabb prioritása. 

Több CSR-projektet hajtunk végre a különösen hátrányos helyzetű gyermekek programozási kompetenciájának fejlesztésére, mint például a Szendrőlád és a hősök projektet. A fenntarthatósági kampány havi alapon a legkülönfélébb érdekes témákat állítja a fókuszba, hogy a dolgozóink mindennapi életét összhangba hozzuk a fenntarthatóság koncepciójával. Ugyanígy használt számítógépeket is adományozunk iskoláknak.

Alkalmazottaink és ügyfeleink bevonásával a vállalat megmutatja, hogy a technológiának milyen pozitív hatása lehet a társadalomra. Olyan szolgáltatások kínálatával, melyek a fenntartható gazdasági növekedést támogatják, innovatív megoldásokkal (pl. az oktatásban), szociális inklúzióval, és a felsőoktatási intézményekkel és településekkel létrehozott innovációs partnerséggel a telekommunikációs és IT-infrastruktúra hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé válik.

Speciális oktatási kezdeményezésünk, a “Szendrőlád és a hősök” keretében kollégáink különösen hátrányos családból származó 50 gyerek számára tartanak programozási képzést. Ezzel az egyéni támogatással a gyermekeknek a siker nagyobb esélyét nyitjuk meg a további képzésük útján. Az egyetemekkel fennálló intenzív együttműködés révén egész Szlovákiában a jövő generációk képzésébe invesztálunk. Így finanszírozzuk az ösztöndíjprogramokat, az innovációs projekteket, a kiválasztott karokat, az Ideathon-versenyeket és a "méretre szabott" szakmai oktatási tanfolyamokat.

Meggyőződésünk, hogy a sokszínű és befogadó csapatok növelik a teljesítményt és az üzleti értéket, ezért stratégiai jelentőséggel bírnak a vállalat számára. A sokféle háttérrel, perspektívával és tapasztalattal rendelkező munkaerő a vállalatot egyre inkább innovatívabbá és ellenállóbbá teszi.

Olyan rendszerezett megoldási kezdeményezést alkalmazunk, mely a tudatosság képzésén, valamint helyi iniciatívákon, programokon, projekteken, kampányokon és rendezvényeken alapul. Fenntarthatósági stratégiánk kinyilvánított célja, hogy hozzájáruljunk a Deutsche Telekom küldetéséhez, és helyi intézkedésekkel nyújtsunk támogatást. Folyamatosan fejlesztünk folyamatokat és eljárásokat a társadalomra és a környezetre gyakorolt befolyásunk megítélésére, mérésére és irányítására.

 

Ránézésre: A legfontosabb tények

Piacok, üzleti területek és piaci részesedések   A DT IT Solutions Hungary a T-Systems, DTBS, DT Technik és TelIT szállítási telephelye, a helyi piacokon nem aktív.
Ügyfelek száma   Több mint 1000 végügyfél az anyavállalaton keresztül
Munkavállalók száma   5 010
A Deutsche Telekom AG részesedése   2006 óta, a Deutsche Telekom AG 100%-os leányvállalata
Tanúsítva:  

ISO 9001 img:2015
ISO 14001 img:2015 
ISO 45001:2018

További információk az   https://www.deutschetelekomitsolutions.hu/

Kitüntetések és tagságok

Kitüntetések (országos szinten)

  • “A legattraktívabb munkáltató 2021” PWC-kitüntetés, 3. hely, SSC/BSC

Tagságok és együttműködés/részvétel politikai dialógusokban:

  • Amerikai Kereskedelmi Kamara
  • Német Kereskedelmi Kamara 
  • HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency)

#GreenMagenta-program

Az IT Services Hungary T-System legnagyobb közeli telephelye. 5000 munkavállalójával az ITSH a legnagyobb ITC-munkáltató Magyarországon. A négy telephelyen végzett üzleti tevékenységünk hozzáadott értéket teremt, de elkerülhetetlen hulladékot is termel. Úgy döntöttünk, hogy optimalizáljuk ökológiai egyensúlyunkat, és gondoskodunk a környezettudatos vállalati kultúráról. Ezzel összefüggésben főként a következő projektekre fordítjuk figyelmünket:

Mill Park - zöld tüdő
2018 nyarán az ITSH-munkavállalók Budapesten új helyre költöztek, a hétemeletes Mill Park irodakomplexumba (Budapest, 9. kerület), amelynek területe meghaladja a 35 000 m2-t. A komplexum elnyerte a környezetbarát épületekre vonatkozó LEED tanúsítási rendszer arany fokozatát. A komplexum 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos üzlethelyiségek, mert az irodák többsége az optimális napsugárzásnak köszönhetően napközben elegendő természetes fényt kap. Az épület optimális tájolásának köszönhetően passzív napenergiát is használ, és ezen kívül távfűtésről is gondoskodik. A homlokzati elemek szigetelőképessége megfelel az klímasemleges épületekre vonatkozó előírásoknak, míg a tetőre napelemes paneleket telepítettek. Az esővíz szintén fontos szerepet játszik, mivel a zöldfelületek öntözésére és WC-öblítésre használják (így a vízfogyasztást a hagyományos irodaházakkal összehasonlítva kb. 75%-kal lehet csökkenteni).

Szelektív hulladékgyűjtés
A szelektív hulladékgyűjtés és a hulladék keletkezésének elkerülése két olyan környezetvédelmi cél, amelynek a DT-ITS nagy jelentőséget tulajdonít. Az egész irodakomplexumban az újrahasznosítható hulladékokat és a maradékanyagokat környezetbarát módon lehet szétválasztani, összegyűjteni és továbbítani a hulladék-feldolgozó vállalatokhoz újrahasznosítás céljából. Az étkezésre kijelölt területeken speciális újrahasznosító tartályokat helyeztek ki a műanyag, a papír és a maradék hulladék szelektív gyűjtésére. Szétválasztjuk a vállalkozásban keletkező műanyag hulladékokat, nyomtatópatronokat, elemeket és elektronikai hulladékokat. A hulladékok továbbításakor és újrafeldolgozásakor betartjuk a megfelelő hulladékgazdálkodási irányelveke és kritériumokat. 

Először gondolkozzon, utána nyomtasson
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy alapvetően a papír nélküli iroda megvalósítása a követendő cél, de odáig még hosszú az út. Habár még mindig használunk papírt, de a papírhasználatunkat és a nyomdai anyagokra vonatkozó fogyasztásunkat minimálisra csökkentjük. A cég étkezésre kijelölt területein tartók vannak felállítva az újrahasznosításra szánt használt papír gyűjtésére. A nyomtatók felett használati útmutatók találhatóak, amelyek a környezetbarát fénymásolási és nyomtatási módszereket ismertetik. Nyomtatóink fekete-fehér és kétoldalas nyomtatásra vannak beállítva. Ezzel papírt és tintát spórolunk. A budapesti irodánkból száműztük a nyomtatott plakátokat. A hagyományos plakátok vagy hirdetőtáblák helyett most LCD-kijelzőket helyeztünk el az előcsarnokban és a liftekben.

A “Szendrőlád és a hősök” projekt

Az elmúlt négy évben oktatási programunk keretében 30 kollégánk tanított programozást a szociálisan különösen hátrányos helyzetű családok gyermekeinek. Szendrőládon 50, Pécsett 20 gyermek vett részt ezeken a jelenléti rendezvényeken. A digitális inklúzió és a gyermekek oktatása mellett a projekt ezen kívül támogatja az alapvető ismeretek közvetítését a technika, IT-infrastruktúra, IT-Tools és oktatási segédeszközök területén.

Fenntarthatósági érzékenyítő program

2020 tavaszán hívtuk életre a fenntarthatósági érzékenyítő programot. Ez mindennapi életünk területein hívja fel arra a figyelmünket, hogy magánszemélyként a szokásaink csekély megváltoztatásával lényegesen hozzájárulhatunk az élhetőbb és fenntarthatóbb bolygónkhoz.

Programunk keretében minden hónapban új fenntarthatósági témának szenteljük magunkat. Hogy gondoskodjunk a változatosságról, vendégelőadókat hívtunk meg, és versenyeket, valamint más aktivitásokat szerveztünk. Ezen kívül a “YAM UNITED” belső hálózatunkon létrehoztunk egy speciális weboldalt számos praktikus tippel, cikkel és linkkel.

Ride IT

2020-ban a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary cégnél eldördült a “Ride IT” kezdeményezés startpisztolya.  Ezzel szeretnénk szegedi és debreceni dolgozóinkat abban támogatni, hogy a munkába járáshoz környezetbarát módon használják kerékpár- és E-Scooter-flottánkat.  A debreceni kerékpárflotta bevezetése a “Milyen ötlet” keretében benyújtott vállalati kerékpárok ötletére vezethető vissza, és Szegeden az Európai Unió SASMOB mobilitási projektje finanszírozta. Eddig a flotta öt hagyományos kerékpárból, egy e-kerékpárból és egy e-rollerből áll Debrecenben és öt hagyományos kerékpárból Szegeden. A munkatársak kibérelhetik a kerékpárokat és a rollereket munkaidőben és azon munkaidőn kívül, akár több napra is, de arra kérik őket, hogy kezeljék és gondozzák ezeket a megfelelő irányelvek szerint.

A lelki jólét hónapja - március és november

Szerencsére a lelki egészség és annak jelentősége évek óta egyre inkább a köztudat középpontjába kerül, és sokan felismerik, hogy ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészség. Tudatában vagyunk annak, hogy munkatársainknak használ egy kis bátorítás, különösen ezekben a nehéz időkben. Ezért novemberben megrendeztük a lelki jólét hónapját, többek között szakértők tartottak online-előadásokat. Kiscsoportos megbeszéléseket is szerveztek, ahol a munkatársak közösen kereshettek megoldásokat problémáikra. A megbeszélt témák többek között: az egyedüllét kezelése, a párkapcsolat elvárásai, a függőség elleni küzdelem, a félelemmel való megküzdés és a normalitás megőrzése.

Telephelyeink igazítása az “új normalitáshoz”

A COVID-19 válság alatt megtanult lecke hátterével vállalatunk bevezette az “Új normalitás” projektet A válság sok feladatkörre kihatott, és még mindig befolyásolja a munkás hétköznapokat. E területek egyike az irodaépületeink használata,

ezeket projektünk keretében statisztikailag felmérjük és értékeljük, hogy megteremtsük stratégiai tervezésünk kiindulási alapját. Az egyes telephelyek bérleti szerződéseit jelenleg vizsgáljuk, hogy a területhasznosítás hatékonyságát növeljük. Végül még a károsanyag-kibocsátásunk csökkentéséről van szó.

A járműflotta villamosítása / Pilotprojekt

A Deutsche Telekom AG által 2025-re meghatározott klímacél tekintetében pilotprojektet kezdtünk meg járműflottánk villamosításához. Itt anyakonszernünk klímastratégiáiból a legfontosabb szempontok figyelembe vételével megítéltük flottánk használatát és járműtípusait, a magyar piacon kapható xEV-járműmodelleket összehasonlítottuk gépjárművezetőink követelményeivel, és a töltőállomás-infrastruktúra fejlesztését felmértük telephelyeinken. Támogatjuk a CO2-kibocsátás stratégiai tervezési folyamatát és a költségvetést is. A projekt haladását a legfontosabb teljesítmény-mérőszámok alapján mérjük, melyeket 2025-ig negyedévenként rögzítünk.

Bátor Tábor – a társadalmi munka napja

Ahhoz, hogy 2021 nyarát sikeresen zárhassuk le, szükségünk volt még egy közhasznú projektre. A DT-ITS azon javaslatát, hogy a Bátor Tábor hatvani campusának renoválási munkáiban segítsünk, kiváló visszhang fogadta.

Feladatokban nem volt hiány: Lefestettünk egy istállót, burkoltunk egy új járdát, befejeztünk egy még el nem készült kerítést, betonozási munkákat végeztünk, előkészítettük az ágyakat az azon a hétvégén érkező táborozóknak, rendbe hoztunk egy elhanyagolt erdőrészt, és több létesítményt és hidat friss festéssel láttunk el.

Több mint 50, nagyon motivált munkatárs döntött a részvétel mellett, és odautaztak Budapestről, Debrecenből, Szegedről és Pécsről.

“Charity Miles” – Mérföldek egy jó cél érdekében

Kollektív célunkhoz, miszerint 30 000 mérföldet rekordidő alatt teszünk meg, csak 48 napra és 254 aktív munkatársunk részvételére volt szükség. Természetesen ennek az a tény is kedvezett, hogy az akció azt a célt szolgálta, hogy 1 millió forintot adományozzunk a munkatársaink által kiválasztott jótékony egyesületnek. A választás a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványra esett. Az összegyűjtött mérföldek rögzítéséhez a “Charity Miles” alkalmazást használtuk.

Mehr... Alle News