ΟΜΙΛΟΣ
ΟΤΕ

Μιχάλης Τσαμάζ,
Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

Το 2021 έφερε ξανά τεράστιες προκλήσεις που δοκίμασαν τις αντοχές μας στον υπέρτατο βαθμό. Η COVID-19 συνέχισε να ελέγχει την καθημερινότητά μας, ενώ η κλιματική αλλαγή προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική ζημιά και οικονομικές πιέσεις. 

Οι προκλήσεις παγκόσμιας κλίμακας απαιτούν και λύσεις παγκόσμιας κλίμακας. Η συνεργασία μεταξύ οργανισμών, κυβερνήσεων και ατόμων, καθώς και η οραματική σκέψη και τολμηρή δράση έχουν ύψιστη σημασία. 

Η τεχνολογία, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση έχουν αποδειχθεί απαραίτητα εργαλεία στον αγώνα της ανθρωπότητας για ένα βιώσιμο μέλλον. Σε έναν κόσμο όπου η αναστάτωση και η αλλαγή αποτελούν τη νέα πραγματικότητα, η σημασία της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Ένας καλύτερος κόσμος για όλους μέσω της χρήσης της τεχνολογίας - Εμείς στον Όμιλο ΟΤΕ εργαζόμαστε προς αυτόν τον στόχο. Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής μας στρατηγικής εδώ και πολλά χρόνια, επειδή έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας. Ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνουμε συνεχώς το περιβαλλοντική και κοινωνικό μας αντίκτυπο.

Θέλουμε να κάνουμε την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, θέσαμε για άλλη μια φορά ως πρώτη μας προτεραιότητα τη σύνδεση ανθρώπων, κοινοτήτων και επιχειρήσεων. Οι συνεχείς επενδύσεις μας στην τεχνολογία των δικτύων επόμενης γενιάς συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και εντείναμε την ανάπτυξη των δικτύων FTTH img και 5G. Αντέξαμε τις κρίσεις της προηγούμενης χρονιάς και βγήκαμε πιο δυνατοί χάρη στις αντοχές των ανθρώπων και των δικτύων μας. 

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε την επιδίωξη δίκαιης συμμετοχής στην ψηφιακή κοινωνία - μια κοινωνία που αξιοποιεί στο έπακρο τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην ψηφιακή ένταξη και την κοινωνική δέσμευση. Φροντίζουμε να δοθούν στους νέους τα εργαλεία και οι δεξιότητες για να αλλάξουν τον κόσμο και ότι οι μειονεκτούντες πολίτες θα μας ακολουθήσουν στο ταξίδι προς ένα ψηφιακό και βιώσιμο μέλλον.

Η αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή είναι σύμφωνη με τους στόχους της Deutsche Telekom για την ουδετερότητα άνθρακα έως το 2025 και το 2040. Λειτουργούμε ήδη το πράσινο δίκτυο COSMOTE με 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, εφαρμόζουμε, γενικά, τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στην εταιρεία μας και βελτιστοποιούμε την αποδοτικότητα των πόρων μας.

Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σήμερα για να διασφαλίσουμε ότι το μέλλον θα φέρει έναν καλύτερο κόσμο για όλους. 

 

Με μια ματιά: Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Αγορές, επιχειρηματικά πεδία και μερίδια αγοράς

 

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος επενδυτής της χώρας σε νέες τεχνολογίες και υποδομές. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: Σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ΤΠΕ. Εκτός από τα κύρια του καθήκοντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ο Όμιλος ΟΤΕ δραστηριοποιείται και στους τομείς των θαλάσσιων επικοινωνιών και των ακινήτων στην Ελλάδα. Ο Όμιλος έχει παρουσία και στη Ρουμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Αριθμός πελατών

 

 • Ευρυζωνικές συνδέσεις λιανικής:715 939
 • Πελάτες COSMOTE TV: 624 195
 • Πελάτες κινητής τηλεφωνίας:044 842

Αριθμός εργαζομένων

 

10 605

Η Deutsche Telekom AG συμμετέχει από το

 

2008

Πιστοποίηση σύμφωνα με τα

 

ISO 9001 img: 2015   

ISO 14001 img: 2015 

ISO 45001: 2018  

ISO 50001+

Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στο Διαδίκτυο

 

https://www.cosmote.gr/cs/otegroup/en/enopoihmeno_systhma_diaxeirishs.html

Οι δικές μας εκθέσεις εταιρικής υπευθυνότητας

 

Ο ολοκληρωμένος απολογισμός του Ομίλου ΟΤΕ για το 2020 περιέχει τα σχετικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δεδομένα από επτά εταιρείες του Ομίλου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή των στόχων περί βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Το περιεχόμενο της έκθεσης είναι σύμφωνο με τον "πυρήνα" των κατευθυντήριων γραμμών για την αναφορά βιωσιμότητας που αναπτύχθηκε από την Παγκόσμια Σύμπραξη Απολογισμών (GRI) και υπόκειται επίσης σε εξωτερική διασφάλιση σύμφωνα με το πρότυπο AA1000 img όσον αφορά τη συμπερίληψη, την ουσιαστικότητα, την ανταπόκριση και αντίκτυπο καθώς και σε σχέση με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, τις κατευθυντήριες γραμμές της Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD img) και τις συγκεκριμένες μετρήσεις των εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ. 

Βραβεία και συμμετοχές

Το 2021, ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε συνολικά εννέα βραβεία για την επιτυχία του στον τομέα της βιωσιμότητας:  

CR Reporting Awards (CRRAs): 

 • Νικητής Κατηγορίας «Δημιουργικής Επικοινωνίας» (για τον Ολοκληρωμένο Απολογισμό του Ομίλου ΟΤΕ για το 2019)
 • Δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερος Ολοκληρωμένος Απολογισμός» (για τον Ολοκληρωμένο Απολογισμό του Ομίλου ΟΤΕ για το 2019)

Βραβείο Υπεύθυνων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα: 

 • Πρόγραμμα «Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση συσκευών» στην κατηγορία «Βιώσιμη ανάπτυξη - Διαχείριση φυσικών πόρων» - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
 • COSMOTE TV Studios - Πιστοποιητικό LEED GOLD στην κατηγορία «Βιώσιμη Ανάπτυξη» - «Πράσινα Κτίρια/Περιβαλλοντικές Κατασκευές» - ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
 • Εφαρμογή ειδοποίησης για αγνοούμενους στην κατηγορία Τεχνολογία για το Κοινό Καλό - Εφαρμογές CSR - ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Βραβεία βιωσιμότητας "Bravo" 2021

 • Βραβείο στην κατηγορία «Αγορά» για την πρωτοβουλία "Grow Your Business" αναφορικά με την ψηφιοποίηση μεσαίων επιχειρήσεων
 • Βραβείο διαχείρισης κρίσης COVID-19 στην κατηγορία «Αντιμετώπιση της COVID-19» 

Βραβεία Arbeitsschutzpreise 2021:

 • Χρυσό στον Τομέα «Τηλεπικοινωνίες».
 • Χρυσό για τα «Μέτρα Πρόληψης της Covid-19»

Βραβεία Impact BITE 2021

 • Βραβείο «Εταιρεία ΤΠΕ της Δεκαετίας» για τον Όμιλο ΟΤΕ
 • Η εταιρεία έλαβε συνολικά εννέα βραβεία, μεταξύ των οποίων: «Εταιρεία ΤΠΕ της χρονιάς», χρυσό στην κατηγορία «Κοινωνική συνεισφορά» για την ανάπτυξη της εφαρμογής "Missing Alert" της εταιρείας, χάλκινο στην κατηγορία «Λύσεις ΤΠΕ για Μεσαίες Επιχειρήσεις» για την πρωτοβουλία "Digital Marketing4U".

Ο Όμιλος ΟΤΕ απαντά στις ανησυχίες και τις απόψεις των αναλυτών για βιωσιμότητα/ESG/κοινωνικά υπεύθυνη επένδυση (SRI img). Ο ΟΤΕ περιλαμβάνεται στους ακόλουθους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης: 

 • FTSE4Good img Emerging Index
 • Vigeo img Eiris-Ranking „Best Emerging Markets Performers“
 • Prime Status στο ISS ESG 
 • Δείκτης αξιολόγησης MSCI ESG
 • Δείκτης ισότητας των φύλων, Bloomberg 2021
 • Δείκτες CDP και ATHEX ESG

Καινοτομία και βιωσιμότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέπτυξε και λάνσαρε νέα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και σημαντικά έργα όπως τα ακόλουθα:

Εφαρμογή myHealth: «Ηλεκτρονική συνταγογράφηση» στο κινητό τηλέφωνο 

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Byte Computer, ολοκλήρωσε το πρότζεκτ «myHealth App» για λογαριασμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Με αυτήν τη βολική νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, οι πολίτες μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια να βλέπουν και να διαχειρίζονται τις ιατρικές συνταγές, τα παραπεμπτικά και τα πιστοποιητικά του γιατρού χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν και νέα ιατρικά δεδομένα σε αυτήν την εφαρμογή. Η εφαρμογή είναι η επόμενη φάση του πολυδιάστατου έργου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που υλοποιείται με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Πάνω από 100.000 πολίτες έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή myHealth και είχαν καλή εμπειρία από τη χρήση της. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, πάνω από 2,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής και λαμβάνουν τα φάρμακά τους μέσω ηλεκτρονικών συνταγών. Εκδόθηκαν 26 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συνταγές και έγιναν 10 εκατομμύρια ηλεκτρονικές μεταφορές. 66 εκατομμύρια αυτοματοποιημένα SMS που σχετίζονται με την έκδοση συνταγών και παραπομπών και 50 εκατομμύρια emails έχουν σταλεί στους εγγεγραμμένους χρήστες.

Έξυπνη διαχείριση των αποθεμάτων νερού για τον δήμο Μονεμβασιάς

Το πρώτο στην Ελλάδα έργο Έξυπνης Μέτρησης κατανάλωσης νερού με χρήση της τεχνολογίας Narrowband Internet of Things (NB-IoT img) ολοκληρώθηκε από την COSMOTE τον Μάρτιο του 2021 στον δήμο Μονεμβασιάς. Για μέγιστη ακρίβεια στην απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση σε πραγματικό χρόνο της παροχής και κατανάλωσης νερού, έχουν εγκατασταθεί έξυπνοι μετρητές στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου. Αυτή η έξυπνη λύση διαχείρισης νερού επιτρέπει την εξοικονόμηση πόρων, τη σταθεροποίηση της πίεσης του νερού, τον εντοπισμό διαρροών και την εκτέλεση ποιοτικού ελέγχου. Ταυτόχρονα, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και οι δημοτικές δαπάνες.

Ενέργεια και κλιματική αλλαγή

Ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσιάζει νέα -φιλικά προς το περιβάλλον- εταιρικά οχήματα

Στις αρχές του 2021, ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκίνησε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των εταιρικών οχημάτων με μοντέλα που προσφέρουν οικονομία καυσίμου. Συνολικά περισσότερα από 300 εταιρικά οχήματα πρόκειται να αντικατασταθούν από μοντέλα με τεχνολογία "Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)". Παράλληλα, αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε αντίστοιχο εσωτερικό δίκτυο φόρτισης για τα λειτουργικά συστήματα του Ομίλου ΟΤΕ. Προσφέρονται και επιπλέον χώροι στάθμευσης επισκεπτών με σταθμούς φόρτισης. Υπάρχουν πιστοποιητικά προέλευσης για το σύνολο της κατανάλωσης ενέργειας του εσωτερικού δικτύου φόρτισης των υβριδικών οχημάτων της εταιρείας, που επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιείται μόνο ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως γενικά συμβαίνει στον Όμιλο ΟΤΕ. 

Το 2022 αναμένεται σημαντική μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, καθώς και πιο αποτελεσματική κατανάλωση αμόλυβδης βενζίνης χάρη στη συνδυασμένη εφαρμογή τεχνολογίας υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.
 

Κυκλική οικονομία - Η COSMOTE παρέχει ανακυκλωμένες συσκευές

Ο Όμιλος ΟΤΕ ήταν η πρώτη και εξακολουθεί να είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει διαδικασίες για την επανεπεξεργασία συσκευών (μόντεμ ADSL img, VDSL img και VoIP, router και αποκωδικοποιητές τηλεόρασης). Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος ΟΤΕ παρατείνει την ωφέλιμη ζωή των συσκευών που έχουν αγοράσει οι πελάτες της COSMOTE και της αλυσίδας λιανικής ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Διασφαλίζουμε επίσης την σωστή απόρριψη των συσκευών των καταναλωτών στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Πέρυσι, συλλέξαμε περίπου 480.000 τέτοιες συσκευές, εκ των οποίων περισσότερες από 260.000 έχουν ήδη υποστεί επανεπεξεργασία. Ανακυκλώθηκαν πάνω από 200.000 συσκευές.

«Ανακυκλώνουμε - Μικρή προσπάθεια, μεγάλο αποτέλεσμα»: Πρόγραμμα ανακύκλωσης COSMOTE και της αλυσίδας λιανικής ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου ΟΤΕ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία των φυσικών πόρων.

Από το 2013, οι πελάτες της COSMOTE και της αλυσίδας λιανικής ΓΕΡΜΑΝΟΣ φέρνουν παλιές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet με αξεσουάρ, καθώς και οικιακές μπαταρίες και μελάνια εκτυπωτών στα καταστήματά μας, όπου και μπορούν να ανακυκλωθούν. Πέρυσι, διατίθεντο 370 σημεία συλλογής στην αλυσίδα λιανικής και σε 25 κτίρια και ανακυκλώθηκαν περίπου 16.5 τόνοι τηλεφωνικών συσκευών, 21.5 τόνοι μπαταριών οικιακής χρήσης και περίπου 4.500 μελάνια εκτυπωτών.

Ψηφιακή ενσωμάτωση

Ο Όμιλος ΟΤΕ χαιρετίζει την εξέλιξη προς μια ψηφιακή κοινωνία. Σε αυτόν τον τύπο κοινωνίας, οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών χρησιμοποιούνται ολιστικά, προσφέροντας νέες δυνατότητες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η εταιρεία θέλει να υποστηρίξει ανθρώπους όλων των ηλικιών να αγκαλιάσουν αυτή τη μετάβαση και να προωθήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία τους.

Παιδαγωγικές μέθοδοι για θέματα ρομποτικής και STEM
Η COSMOTE συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αναπτύσσοντας ψηφιακές δεξιότητες σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και οκτώ χρόνια, η COSMOTE είναι στρατηγικός εταίρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής και επιστήμης "WRO Hellas". Αυτή η συνεργασία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ενσωμάτωση της παιδαγωγικής μεθοδολογίας σε θέματα ρομποτικής και STEM (μαθηματικά, επιστήμη υπολογιστών, επιστήμη και τεχνολογία) σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, πάνω από 25.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις πρωτοβουλίες (Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ρομποτικής και Junior Engineer Academy στην Ελλάδα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες στο Μουσείο του ΟΤΕ περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, εργαστήρια τέχνης και μουσικής, ρομποτική, προγράμματα STEM, θεατρικές παραστάσεις και βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, το μουσείο προσάρμοσε γρήγορα όλα τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, για σχολεία και οικογένειες, στις νέες συνθήκες. Τον περασμένο χρόνο, αυτό σήμαινε ότι εκπαίδευση προγραμματισμού και κωδικοποίησης STEM για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έγινε διαδικτυακά και δια ζώσης χρησιμοποιώντας τα προγράμματα Scratch Junior και Scratch 3.0. Στα προγράμματα αυτά συμμετείχαν 344 άτομα.

Χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές εφαρμογές (επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα), το μουσείο πρόσφερε ζωντανές δραστηριότητες για οικογένειες και ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση, καθώς και εργαστήρια μικτής πραγματικότητας, ψηφιακά παιχνίδια και βίντεο on demand που οι επισκέπτες μπορούσαν να κατεβάσουν και να παρακολουθήσουν με τον ελεύθερο χρόνο τους. Το 2021, 5.552 άτομα συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις του μουσείου, τόσο ψηφιακά όσο και δια ζώσης.

COSMOTE "Grow your Business"
Η COSMOTE θέλει έναν κόσμο στον οποίο όλες οι εταιρείες θα μπορούν να αναπτυχθούν αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα ομπρέλα #GrowYourBusiness που ανέπτυξε η COSMOTE εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Προωθεί την ανάπτυξη των μεσαίων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή μέσω στοχευμένων μέτρων και πρωτοβουλιών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, συστήθηκαν τα σεμινάρια "#GrowYourBusiness - Meet the Experts". Αυτή η πρωτοβουλία έφερε κοντά Έλληνες επιχειρηματίες με εμπειρογνώμονες από διάφορους οικονομικούς τομείς και τους επέτρεψε να ανταλλάξουν εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες. Οι ομιλητές των σεμιναρίων περιλάμβαναν επιτυχημένους επιχειρηματίες και γνωστούς εμπειρογνώμονες στους τομείς των ψηφιακών εργαλείων, της τεχνολογίας και της εμπειρίας των πελατών. 

Πέρυσι, η COSMOTE μετέφερε το #GrowYourBusiness στον ψηφιακό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε, από τον υπολογιστή ή το smartphone του και ανά πάσα στιγμή, μπορούσε να συμμετάσχει στον τρίτο κύκλο της πρωτοβουλίας, τη δωρεάν διαδικτυακή σειρά σεμιναρίων "#GrowYourBusiness - The Digital Sessions". Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν μέσω του καναλιού COSMOTE στο YouTube, είχαν ως στόχο να μυήσουν τους συμμετέχοντες στα εργαλεία και τις τακτικές που μπορούν να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν μέσω της εφαρμογής της τεχνολογίας. Μετά από κάθε διαδικτυακό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες απαντήθηκαν από ειδικούς με την αναφορά και πρακτικών συμβουλών. Πάνω από 54.000 εταιρείες και εργαζόμενοι μπόρεσαν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες πάνω στη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών, σαφής ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος του επιχειρηματικού κόσμου.

Δωρεάν WiFi img για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι επισκέπτες των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Ελλάδας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση WiFi. Μετά την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επέλεξε συνολικά 25 χώρους υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στους οποίους διαθέτει αυτή την υπηρεσία. Η COSMOTE προσφέρει ήδη δωρεάν ευρυζωνικές υπηρεσίες σε δεκατρείς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εργάζεται σκληρά για να αναπτύξει την υποδομή και στους υπόλοιπους χώρους. Η εταιρεία έχει επενδύσει, ως τώρα, περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ σε αυτό στο έργο.

Κοινωνική συνεισφορά

Υποστήριξη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για παιδιά
Επίσης πέρυσι, ο Όμιλος ΟΤΕ υποστήριξε και πάλι 17 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα με μια οικονομική συνεισφορά σχεδόν 500.000 ευρώ. Τα τελευταία 21 χρόνια, η εταιρεία χρηματοδότησε πάνω από 60 ιδρύματα με σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών σε όλη την Ελλάδα. Τρεις από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις επιλέχθηκαν από τους υπαλλήλους μας μετά από εσωτερική ψηφοφορία. Δύο από αυτές τις οργανώσεις είναι αφιερωμένες στην προώθηση της ανάπτυξης παιδιών με νοητική υστέρηση και στην έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία παιδιών σε όλο το φάσμα του αυτισμού. Ο τρίτος οργανισμός προσφέρει ειδική υποστήριξη για την εκπαίδευση νέων και των οικογενειών τους με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης.

Πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE

Πέρυσι, η COSMOTE συνέχισε το πρόγραμμα υποτροφιών της για 20η συνεχόμενη χρονιά. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, η εταιρεία ανακοίνωσε την απονομή 29 υποτροφιών αξίας 15.000 έως 18.750 ευρώ η καθεμία. Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης εξαρτάται από το πόσα χρόνια σπουδάζουν οι υπότροφοι. Μια ειδική υποτροφία (25.000 ευρώ) διατίθεται για μαθητές σε οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτη θέση οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε επιλεγμένα πανεπιστήμια, όπως, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πολυτεχνείου. Εκτός από την οικονομική στήριξη, οι υπότροφοι της COSMOTE έλαβαν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και πρόσβαση στην καλωδιακή τηλεόραση για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ετών και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν χορηγηθεί 734 υποτροφίες, συνολικής αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Εταιρικός εθελοντισμός

Ενώ πολλά από τα προγράμματα εθελοντικής βοήθειας του Ομίλου ΟΤΕ χρειάστηκε να τερματιστούν πέρυσι λόγω της πανδημίας, ορισμένα από τα μη κερδοσκοπικά προγράμματα μπόρεσαν να ανασταλούν έως το τέλος της καραντίνας.

Προγράμματα δωρεάς αίματος και μυελού των οστών
Το πρόγραμμα αιμοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα υπάρχει για πάνω από 43 χρόνια και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας. Πέρυσι, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ πρόσφεραν συνολικά 1.594 μονάδες αίματος. 484 μονάδες δόθηκαν σε εργαζομένους και τις οικογένειές τους, ενώ 1.110 μονάδες διανεμήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Από το 1976 ο όμιλος ΟΤΕ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 32.267 μονάδες αίματος.

Σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση "Choose Life" και το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε ζωή" του Πανεπιστημίου Πατρών, η COSMOTE ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους υπαλλήλους της να δωρίσουν μυελό των οστών και να δώσουν ελπίδα σε όσους χρήζουν ανάγκης μεταμόσχευσης. Το πρόγραμμα έτρεξε καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να προσέλθουν στα εξωτερικά κέντρα υγείας της εταιρείας σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς υγείας και ασφάλειας. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας, περισσότεροι από 409 εργαζόμενοι της COSMOTE έχουν προβεί σε δωρεά μυελού των οστών. 

Mehr... Alle News